Waar ben je naar opzoek?

Baby Lucas stierf van de honger, hij at alleen superfoods

1 minuut lezen Marian Alons
Baby Lucas stierf van de honger, hij at alleen superfoods

Ouders Peter S. (34) en Sandrina V. (30) gingen er vanuit dat hun baby van 7 maanden een lactose-allergie had en gluten-intolerant was. Ze gaven Lucas alleen maar superfoods te eten, waardoor hij uitdroogde, uithongerde en later overleed. Er wordt een celstraf van anderhalf jaar cel geëist tegen de Belgische ouders uit Beveren.

Lees ook: Kindermishandeling is zoveel meer dan alleen slaan…

Het jongetje had nog nooit een arts of ziekenhuis gezien voordat hij overleed. Zijn ouders, die een natuurvoedingswinkel hebben, gaven hem 4 maanden lang geen flesvoeding maar in plaats daarvan rijst-, haver-, quinoa-, graan- en boekweitmelk. Dit zorgde voor hevige ondervoeding. Met zijn zeven maanden oud woog hij nog maar 4,3 kilo! Het stel zag hun zoontje dunner worden en vermageren. ‘s Nachts moest hij overgeven en toen besloten ze om hem naar een homeopaat te brengen, in plaats van een arts. Met een stervend kind in de auto gingen besloten ze om een uur te rijden naar de homeopaat.

Pathologisch ondervoed

De homeopaat verwees de ouders meteen door naar het ziekenhuis, maar het jongetje stierf onderweg. Toen het kleine ventje in het ziekenhuis van Hasselt werd binnengebracht door de politie was hij uitgedroogd en zijn maag en darmen waar helemaal leeg. Volgens een deskundigenverslag was hij ‘pathologisch ondervoed’. Om zijn nek had hij een paternoster-ketting en in zijn luier een bidprentje. Hij was overleden.

Lees ook: Moeders die hun kinderen ziek maken: het Münchhausen by proxy-syndroom

Aanklager Pascal Persoons: “Het jongetje is overleden door de ideeën van geneeskunde van zijn ouders. Ze kozen ervoor om een uur te rijden naar Bilzen in plaats van naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan.” 

Ter verdediging reageerden de ouders: “We hebben nooit iets ongewoons opgemerkt aan de gezondheid van Lucas, daarom zijn we niet naar de huisarts gegaan. Ik heb er dan ook geen verklaring voor.”

Behalve het jongetje Lucas heeft het stel nog drie kinderen. Volgens de advocaat van de ouders maken zij het goed.

De rechter doet op 14 juni uitspraak.

Bron: Nieuwsblad.be    –    Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen