Waar ben je naar opzoek?

10 momenten waarop een moeder een beetje dood gaat van binnen

2 minuten lezen denise Denise Meijer
10 momenten waarop een moeder een beetje dood gaat van binnen

90% van de tijd zijn we gek op het moederschap en alles wat erbij komt kijken… Oké, misschien 80 procent dan? 75? 60?
Ach, het maakt eigenlijk ook niet uit. We vinden het moederschap gewoon leuk, maar soms ook niet.

De geboorte van een mamabrein

Soms sterven we zelfs een beetje. Niet echt hoor. Gelukkig! Maar er zijn gewoon van die momenten die ervoor zorgen dat er een klein beetje van je voormalig, zorgeloze, voormalig kinderloze ‘ikje’ het loodje legt. Simpelweg omdat ze het niet meer aankan, het niet meer trekt, of gewoon keiharde ruimte moet maken voor het nieuwe, groeiende mamabrein.

Lees ook: 25x Herkenbare mama schaamte momenten en blunders

En ik denk zomaar dat er geen enkele moeder is die geen enkele van deze momenten zal herkennen. Het zijn de momenten waarop een moeder toch echt een beetje dood gaat van binnen.

1. Wanneer je voor de 80ste keer op één dag een ‘waarom’-vraag voor je voeten krijgt gesmeten. Desondanks voel je je verplicht om te antwoorden, want je snapt echt wel dat het onwijs belangrijk is om je kind te leren waarom bananen krom zijn en satéprikkertjes recht. Maar oef… het mag wat kosten. Het stukje van jezelf dat het liefste heel hard: “Stop alsjeblieft een sok in die oneindige vragenput!” had willen schreeuwen, bijvoorbeeld.

2. Als je voor de 4de keer in één nacht naast je bed staat, omdat je baby/peuter/kleuter/puber, honger heeft/ moet plassen/ eng heeft gedroomd of gewoon even wil vragen wat jij en papa precies aan het doen zijn in jullie nakie op elkaar.
P.S. Op zo’n moment sterf je trouwens best letterlijk en anders gebeurt dit de volgende dag wel als ze stipt om 06.00 klaar staan om de dag te beginnen.

Lees ook: Het moment dat seksen zó bijzonder wordt dat je je ervoor schaamt

3. Gewoon… Als je kijkt naar ‘never ending’ stapel was en denkt aan die heerlijke, glorieuze tijd dat je eigen moeder de lul was en er eigenlijk altijd schone, heerlijk ruikende, strak gevouwen kleding in je kast lag. In plaats van altijd maar vies in die $%#@!-wasmand, zoals nu het geval is.

4. Wanneer je op een stukje LEGO staat.

5. Op het moment dat je de deur uit wilt gaan en je kind uitgerekend op dat moment een grote boodschap MOET doen.

6. Of midden in de supermarkt schreeuwt dat het nu echt tijd is voor een plasje (lees: en dan ook echt NU. In ieder ander geval hoop ik dat je op zijn minst een droge broek in je tas hebt zitten).

Lees ook: Mama…..”Ik moet plassen!!!!!”

7. Trouwens… ELKE keer dat je met je kind boodschappen gaat doen, is een moment dat je denkt dat je een beetje het leven zal laten en zo niet: Dan klinkt ‘het leven laten’ op zijn minst als een prettig alternatief.

8. Als je 4-jarige trots de slaapkamer inloopt om te vertellen dat hij zelf zijn boterhammetje heeft klaargemaakt. Je gaat dubbel ‘dood’ als je daarna (tegen beter weten in) de keuken betreedt.

9. Iedere situatie die te maken heeft met spetterpoep!

10. Oké en nu doen we toch een klein beetje sentimenteel: Wanneer je kind pijn heeft, verdrietig is, enzovoorts…Dan voelt je moederhart alsof er tien messen in zijn gestoken. Daar kunnen we ook niets aan doen hoor! (Zelfs al heeft degene die het leed daadwerkelijk heeft veroorzaakt nog altijd de meeste kans om te sterven).

Bron beeld: Flickr

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen