Waar ben je naar opzoek?

‘Het zal toch niet’, dacht ik toen ik de test deed

2 minuten lezen Marian Alons
‘Het zal toch niet’, dacht ik toen ik de test deed

Brechje(32) en haar partner woonden nog maar een maandje samen. Ze wilden graag eerst eventjes samenzijn en van elkaar genieten, voordat ze meteen kinderen zouden krijgen. Op aanraden van de huisarts nam Brechje* een nuvaring. De kinderwens die ze hadden werd eerder ingevuld, dan gepland.

Doordat ik erg last had van migraine door de pil, adviseerde de huisarts dat ik een nuvaring zou laten plaatsen. Dat deed ik dus. Na een aantal weken kreeg ik last van een rare klachten. ‘het zal toch niet’, dacht ik. Zonder dat m’n partner het wist, deed ik een test en die bleek positief! Wat een schrik! Ik belde hem meteen, natuurlijk schrok hij ook enorm. Gelukkig reageerde hij geruststellend: ‘komt wel goed’.

Lees ook: “Ik dacht dat er belletjes knapten in m’n buik, maar ik bleek 24 weken zwanger

Ik was echt even van slag, want ik studeerde nog! We besloten om maar gewoon door te doen. Via via kwamen we aan de spulletjes voor de babykamer. Na de geboorte van ons dochtertje was het ook echt wennen. Ik was overbezorgd!

Tweede kindje

We wilden wel graag een tweede kindje, maar dat duurde voor ons gevoel wel eventjes. We moesten een paar maanden wachten, voordat het zover was. Toen ik van ons tweede meisje bevallen was, wilde ik graag een spiraaltje laten zetten. We wilden nog wel een derde kindje, dus namen we geen ‘heftige’ ingreep. Het was even zoeken naar m’n cyclus, want die was heel onregelmatig.

De spiraal is nog nooit geplaatst, want ik was weer in verwachting. Achteraf bleek dat de condoom gescheurd was. Ik had nog voor de zekerheid na 2 dagen nog een morning-afterpil genomen, maar die werkte niet. We kregen onze eerste echo toen de kleine al 9 weken in m’n buik zat. Nadat ik de test had gedaan, waren we weer best geschrokken. ‘Hoe gaan we dat nu doen’, dacht ik, want aan de bevalling van de tweede had ik een flinke ruptuur overgehouden. We zetten ons verstand op nul en deden gewoon door. Het kindje was meer dan welkom. Onze schrik werd snel omgezet in een doorzettingsvermogen. We raakten niet in paniek.

En nu?

Na de bevalling van de derde heb ik wel een spiraaltje laten plaatsen. Dat bevalt goed. We weten dat we geen 4e kindje meer willen. Voor nu vinden we een sterilisatie wel een heel grote ingreep. Je weet niet wat de toekomst brengt. We zijn blij en trots op onze 3 kinderen, maar het is mooi geweest.

Lees ook: 13 redenen waarom er geen vierde kind komt!

Vrouwen die in een soortgelijke schuitje zitten wil ik aansporen om rustig te blijven. Denk goed na, voordat je in paniek schiet, er is echt hulp genoeg uit je omgeving. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het is een schok als je onverwacht zwanger raakt, geef het een plekje en ga door. Cliché, maar je krijgt er zoveel voor terug.

* De naam Brechje is een pseudoniem

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen