Waar ben je naar opzoek?

Baby slaapt in een doos, nu ook in Amerika

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Baby slaapt in een doos, nu ook in Amerika

Het Finse idee, dat elke zwangere vrouw in een doos krijgt met handige spulletjes én om je baby in te laten slapen, is overgewaaid naar Amerika. In New Jersey start een proef waarbij 100.000 ouders (to be) zo’n doos zullen krijgen. Maar ook in de rest van Amerika groeit de populariteit ervan.

Een veilige slaapplek

In Finland is het al sinds de jaren zestig normaal. Elke vrouw krijgt een doos met daarin allerlei handige spulletjes, zoals luiers, warme babykleertjes, mutsjes, een borsteltje en slabbetje. Klinkt allemaal heel normaal, maar in de doos zit ook een slaapzak en een matras dat precies in de doos past. Het is dus de bedoeling dat de baby in de doos gaat slapen.

Lees ook: Kinderstoeltjes, traphekjes en speelgoedauto’s onveilig bevonden!

Dat klinkt heel gek, maar er zit een heel goed idee achter. De doos is namelijk een super veilige slaapplek voor baby’s. Je kan de doos overal neerzetten, wat met een wieg natuurlijk moeilijker is. Wiegendood komt bij kinderen die in een doos slapen veel minder voor, mede doordat baby’s niet meer bij hun ouders in bed liggen. Bij de doos wordt ook informatie geleverd voor de ouders over veilig slapen.

Populair in Amerika

In New Jersey in Amerika start dus een proef, waarbij 100.000 ouders een doos krijgen. Maar ook buiten New Jersey zijn ouders enthousiast. Catherine Merrit, oprichter van een bedrijf dat de babyboxen maakt, snapt wel waarom. “Tegenwoordig hebben veel babyitems technologische snufjes. Deze doos is een veilige en simpele methode voor ouders.”

Lees ook: 5 tips om je kind beter te laten slapen

Daarnaast is de box niet alleen handig voor de ouders, Catherine hoopt op deze manier ook meer informatie over veiligheid en gezondheid van ouders en baby’s te verzamelen en te verspreiden.


Zou jij je kind in een doos laten slapen? En zou jij meer informatie willen over veilig slapen voor baby’s? Vertel het ons in de comments!

Bron: Parents

Bron hoofdbeeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen