Waar ben je naar opzoek?

5x Digitale moeders aan wie je je groen en geel ergert

2 minuten lezen Marian Alons
5x Digitale moeders aan wie je je groen en geel ergert

Facebook-moeders en WhatsApp-mama’s heb je in alle soorten en maten. Sommige types merk je haast niet op, maar anderen…

Deze 5 type digitale moeders kun je af en toe wel achter het behang plakken.

1. De Marketing Moeder

Deze vrouw is alleen maar online te vinden, omdat ze zo haar bedrijfje kan promoten. Ze nodigt je uit voor de door haar georganiseerde events en deelt veel en dan ook echt heel veel like&share– acties van haar eigen bedrijfje op Facebook. Oja, ze maakt ook nog een Whats-app groepje waar heel haar contactenlijst in zit voor de opening van haar winkel. “Jullie komen toch ook?!” 

2. De Emoji Gekkie

Dit is de mama die reageert onder jouw foto met een duimpje of smiley. Ook is zij degene die de moeite neemt om niet een simpele vind-ik-leuk te geven, maar om het hartje aan te klikken of het lachende poppetje. De Emoji-gekkie kent alle emoji’s allemaal en gebruikt dan ook in elke zin minimaal drie emoji’s. Is het dit keer geen duimpje omhoog, dan is het wel een aubergine of een pandabeer. Soms begrijp je gewoon niet meer wat ze probeert te zeggen.

3. De Ik-ben-perfect-moeder

Haar kinderen staan altijd stralend op de foto, halen alleen maar voldoendes op school (volgens Facebook) en haar man is ook nog eens knap, erg familiair en betrokken. Ze staat zelf ook altijd perfect op foto’s en lijkt nooit een misstap te begaan. Als je wel eens bij haar thuiskomt, herken je dat patroon. Rommel? Dat staat niet in haar woordenboek. Soms wou je dat je haar was en soms ben je stikjaloers op haar nieuwe outfit en wil je haar slaan omdat ze wél kinderen met manieren heeft.

Lees ook: Ik ben een Facebook-moeder

4. De Mweh-Mama

Bij deze moeder vindt je vooral emotioneel geladen berichten. “Nu weet ik wie m’n echte vrienden zijn”, is bijvoorbeeld een bericht die zij plaatst. Deze vrouw laat de hele wereld weten wanneer zij geveld is door de griep, wanneer haar postpakketje verkeerd is geleverd of wanneer er een keutel dwars zit. In een groepsapp of persoonlijk gesprek is zij degene die compleet uit het niets opeens ‘Pff’  typt.

5. De Moeder met een online dagboek

Jij weet wat ze de hele week uitspookt met haar kids, omdat ze dat deelt op Facebook. Haar berichten zijn nooit kort, het zijn volgens haar allemaal belevenissen. Je vergeet nooit haar verjaardag aangezien ze al haar voorbereidingen al heeft gedeeld. Op alle evenementen reageert ze of ze, al dan niet, komt. Plus haar vakanties bespreekt ze uitgebreid. Wanneer het is, hoe het weer is, wat ze meeneemt en wat ze zekersteweten gaat doen. Handig voor als je nog een keer krap bij kas zit, dan kun je haar huis leegroven.

En herken jij een moeder uit je omgeving? Of jezelf?

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen