Waar ben je naar opzoek?

Baby uit brandende woontoren Londen gegooid en zo gered

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Baby uit brandende woontoren Londen gegooid en zo gered

Gisterochtend werden we wakker met het verschrikkelijke beeld van de brandende woontoren in Londen. Zelf kreeg ik kippenvel bij de beelden en kon ik me nauwelijks indenken hoe het geweest moest zijn als je in die toren was tijdens de brand.

Het is ook niet gek te bedenken dat er vele gewonden zijn gevallen en ook het dodental zal nog oplopen. Maar sommige mensen is het wel gelukt om uit de toren te komen, of anderen uit de toren te redden.

Lees ook: Heldendaad: kinderen gered uit brandende auto!

Ze seinde dat ze haar baby wilde gooien

Een moeder heeft misschien wel het meest heldhaftigste gedaan wat ze ooit kan doen. Ooggetuige Samira Lamrani stond bij de brandende flat, en zag daar een vrouw wanhopig schreeuwen en zwaaien op de tiende verdieping. “Met gebaren maakte ze duidelijk aan de toegestroomde omstanders dat ze van plan was haar baby naar beneden te gooien.”

Hoewel het raam maar op een kiertje stond, lukte het de vrouw om haar in doeken gewikkelde baby door het raam naar beneden te gooien. Een van de omstanders stapte naar voren en ving de baby. Hierdoor heeft de baby het dus overleefd. Of ook de vrouw uit de flat heeft kunnen komen, is helaas niet bekend.

Bron: Metro

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen