Waar ben je naar opzoek?

ADHD-medicatie geen effect op lange termijn

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
ADHD-medicatie geen effect op lange termijn

Over Ritalin en andere medicatie tegen ADHD is veel te doen geweest. Ze helpen vaak kinderen rustig te maken en beter te focussen. Maar er was veel onduidelijk over de langetermijneffecten van de medicijnen en dus twijfelde mensen of het wel verstandig was ze te gebruiken. Nu is er een antwoord.

Lizanne Schweren van het Universitair Medisch Centrum Groningen deed hier onderzoek naar. Zij ontdekte dat medicijnen tegen ADHD niet schadelijk zijn voor de ontwikkeling van het brein van kinderen. Kinderen met ADHD die Ritalin of iets anders slikken, laten dezelfde ontwikkeling zien als kinderen met de stoornis die niks slikken.

Lees ook: De kijk van een juf op kinderen met ADHD

Op zich goed nieuws, zeker voor kinderen die de medicijnen slikken. Maar dit betekent ook iets anders. Volgens Lizanne is het voor artsen belangrijk om de kinderen en hun ouders uit te leggen dat de medicijnen de symptomen van ADHD wel kunnen verminderen, maar niet op langere termijn zal laten verdwijnen. Ook bij kinderen die geen medicijnen slikken nemen de symptomen namelijk af.

Aan de ene kant is dit dus goed nieuws, we weten meer over de veiligheid op lange termijn van de medicijnen. Aan de andere kant biedt het stof tot nadenken: als ze op lange termijn niet werken, zou je ze dan nu wel geven? Welke keuze zou jij maken?

Bron: Nu.nl

Bron beeld: Pixabay

Reacties
  • Spoon zei

    Wel geven omdat ze zich dan wel kunnen focussen, wanneer de basis gelegd wordt op school, die van belang is op de langer termijn als kinderen gaan studeren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen