Waar ben je naar opzoek?

9x het verschil tussen man en vrouw

4 minuten lezen denise Denise Meijer
9x het verschil tussen man en vrouw

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Dat moge duidelijk zijn. Qua denkwijze zitten we sowieso heel erg anders in elkaar en dit wordt soms op magnifieke wijze duidelijk door middel van simpele, dagelijkse handelingen.

Mijn man is dan ook wel een ‘man, man’, “Een echte vent,” zou mijn moeder zeggen. Hij is niet bang voor vieze handjes, houdt van auto’s en kan soms heel erg ongepast met zijn hand in zijn broek zitten om te kijken of ‘zijn zaakje nog wel compleet is’. Daarnaast trekt hij kapotte sokken aan, laat zijn ondergoed regelmatig slingeren en knipt zijn teennagels boven de salontafel.

Dingen waar ik –als vrouw zijnde- niet aan moet denken en mij negen van de tien keer mateloos aan kan ergeren! Maar het maakt hem ook een perfect ‘onderwerp’, want waar zitten die verschillen tussen man en vrouw nou eigenlijk? Wat is het verschil tussen man en vrouw? Op welke gebieden denken wij toch net even iets anders als het mannelijke geslacht? Lees het hieronder!

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus

Hét verschil tussen man en vrouw…

1. …Hygiëne

Vrouwen zijn zeer gesteld op persoonlijke hygiëne. Je weet wel: Gepoetste tandjes, bloemige okseltjes en voor (bijna) elke dag een schone onderbroek.

Mannen kunnen ook wel eens hygiënisch zijn, maar dan leg ik vooral de nadruk op “kunnen”. Meer dan één (of twee dagen) hetzelfde paar sokken dragen is dan ook geen unicum en is de tandpasta op? Dan slaat hij toch gewoon een keertje over!

 2. …Ziek zijn

Het is een cliché, maar vrouwen – en dan vooral moeders- leven volgens het motto: Paracetamol erin en gaan met die banaan!

Ik weet niet of veel van jullie dames wel eens een zieke man hebben gezien? Nou, de gemiddelde Oscar-acteur is er niets bij! En het allermooiste? Op hun werk staan ze erbij alsof er niets aan de hand is, om vervolgens thuis in foetushouding op de bank te liggen. Kreunend, steunend, maar met trots! Want de paracetamol… Die krijg je er met geen mogelijkheid in!

3. …Op seksgebied

Soms lijkt het mij heerlijk om te kunnen denken als een man en op dit gebied is dat geen overbodige luxe.

Waar mannen namelijk al ‘klaar voor de strijd’ zijn als je ‘er naar’ kijkt, hebben vrouwen iets meer overredingskracht nodig om de poorten open te gooien (lees: voorspel). Een vluggertje is dan ook vaak in het voordeel van de man, en niet de vrouw, maar no sweat! Ze gaan niet dood van een beetje werk aan de winkel.

4. …Gevoel voor stijl

Er zijn genoeg mannen op de wereld met een geweldig gevoel voor stijl. Begrijp me niet verkeerd! Maar als het om de kinderen gaat, lijken mannen ineens compleet mode-blind te zijn geworden.

Ooit wel eens een oranje shirt, gecombineerd gezien met een fuchsia broekje? In mannenland heel normaal, op Venus een vlag op een modderschuit.

5. …Het huishouden

Op Mars weten ze best wel wat het huishouden is en de meeste mannen kunnen (ook al beweren ze graag anders)  hier ook prima mee uit de voeten.

Echter worden bepaalde hoekjes en gaatjes wel eens overgeslagen onder het mom van ‘wat men niet ziet, dat is er niet’ en kan een stapel vuile was wel eens strategisch onder het bed worden weggewerkt.

Voorbeeld: Elke avond moet ik mijn man er aan herinneren dat zijn jas opgehangen moet worden en elke avond vind ik deze over een eetkamerstoel gedrapeerd. Zijn reactie?

“Hij hangt toch?”
Oog voor detail? Nee. Bijdehand en hardhorend? Jazeker!

 6. …Communicatie

Een vrouw kan urenlang aan de telefoon zitten met een vriendin die ze misschien zelfs nog een paar uur voorafgaand aan dit gesprek, heeft gezien.

Een man houdt het liever zakelijk. “Ik spreek/zie je morgen wel. Doei!”

Op een gegeven moment zijn de heren namelijk uitgeluld. Een woord wat niet voorkomt in de vrouwelijke vocabulaire.

7. ….Het overdenken van zaken

Vrouwen denken in verschillende kleurtinten, mannen zijn over het algemeen meer zwart-wit.

Vrouwen denken soms net iets te moeilijk en mannen weer soms wat te makkelijk en dit komt soms op heel verrassende manieren tot uiting.

Voorbeeld: deze graphic zegt genoeg!

Schat, ik ga naar bed!Wat lijkt het mij toch heerlijk om een handeling ook de enige handeling te houden. Iets wat voor vrouwen moeilijk is, maar daar komt ook het multitasking-talent vandaan, denk ik maar zo.

8. …Manier van ontspannen

Vrouwen kunnen er van genieten om met een goed glas wijn op de bank te ploffen met een minstens evengoed boek, of haar favoriete televisieserie.

Mannen zien ‘ontladen’ als ontspanning en gaan dan ook net zo lief voetballen, kickboksen of houden een kroegentocht om de dagelijkse beslommeringen van zich af te schudden.
Ach, het mag maar werken toch?

9. …Hormoonhuishouden

Deze is niet ten nadele van de heren. Vrouw zijn betekent namelijk, sowieso één ding: Hormonen!

Hoewel de uitbarstingen redelijk voorspelbaar zijn, hebben we het daarmee flink te verduren en daarmee onze mannen net zo goed (we moeten ons toch ergens op afreageren?). Vrouwen hebben onder andere last van: Progesteron en oestrogeen, de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de eisprong, de innesteling van een eicel en overgangsklachten. En vergeet het HCG-hormoon niet. Wat wordt aangemaakt tijdens de zwangerschap en daarmee ook verantwoordelijk is voor alle kwaaltjes die daarbij komen kijken.

Mannen worden ‘gecontroleerd’ door één duidelijk aanwezig hormoon, namelijk: Testosteron. En het mooiste? Dit beestje wordt veelal aangezien als een zege, want dit hormoon maakt een man een ‘man’. Daar waar die kleine oncontroleerbare monstertjes, progesteron en oestrogeen voor ons een vloek kunnen zijn, van tijd tot tijd.

Wat is tussen jou en je man het grootste verschil?

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen