Waar ben je naar opzoek?

8x Smeltfactor: papa en zijn kind

2 minuten lezen Sarah Kuypers
8x Smeltfactor: papa en zijn kind

Smeltfactor papa en baby

Papa is onze held! Zijn rust, creativiteit en vooral grote liefde voor zijn dochter spat aan alle kanten van hem af. De band tussen mijn dochter en haar vader is onverwoestbaar. En ik moet zeggen; als ik die twee samen zie ben ik de gelukkigste moeder op aarde. Hieronder een paar van die smeltmomenten, herkenbaar?

8x smeltfactor papa en baby

1. Voorlezen

In het grote bed van papa en mama ploft mevrouw neer in de kussens. Ze gaat even goed liggen en roept ‘Dikkie!’. Papa gaat naast haar liggen, slaat een arm om haar een en legt het boek voor hen neer. Voor ieder personage een ander stemmetje en de handpop van Dikkie die druk meespeelt en lacht. Onze dochter schatert het uit.

2. Krampjes

Toen Julia een paar weken was begonnen ze: de oh zo vervelende buikkrampjes. Daar waar ik meevoelde met haar verdriet en er zelf soms radeloos van werd, pakte papa haar op zijn onderarm, buik naar beneden en haar hoofdje in zijn hand. Zo kon hij wel een half uur wiegen en wonder boven wonder.. bij hem werd ze rustig.

3. Nachtdienst

Pff, nachtvoeding, krampjes, dromen.. Wat was het soms zwaar. En hoewel papa gewoon moest werken en ik nog verlof had, sprong hij bij de eerste kik al uit bed. Voor een flesje, een schone luier, het zingen van een liedje. Begon ze na een half uur weer? Geen probleem, hij stond er meteen weer bij. Ik denk vaak dat ze zijn kalmte voelt en daar rustig van wordt.

4. Aankleden

Tja, daar is hij nou net niet goed in. Met hilarische combinaties tot gevolg. Ook papa heeft zijn voorkeuren uit de garderobe van mijn dochter. Het resultaat is soms om je te bescheuren. Zoals laatst; toen ik haar ophaalde bij de oppas en ze in haar pyama bleek te lopen. ‘’Is toch een leuk pak?”

5. Ontbijten

Nu de ochtendfles eraf is en mevrouw sochtends aan de boterhammen zit, is ons lekkere moment in bed met de fles verleden tijd. Papa neemt Julia mee naar beneden, waar ze alvast klaar gaat zitten in de hoek van de bank. Ze krijgt een beker optimel en wacht geduldig met haar benen bungelend over de rand van de bank op haar boterham met verrassing van papa. De verrassing varieert van een banaan of mandarijn tot een klein snoepje. Het is een ritueel van die twee. Zodra ze haar boterham van mij krijgt verdwijnt die meteen tussen het speelgoed en is er geen moment van rustig zitten bij.

6. Stoeien

Vaders zijn misschien wat minder bezorgd. Of althans; mijn man is dat niet zo. Aan de benen omhoog tillen, hoog in de lucht gooien en weer opvangen of ‘sporten’. Ook dit zijn van die dingen die ik niet hoef na te doen, simpelweg omdat ze het bij mij niet grappig vindt.

7. Koken

De verdeling bij ons thuis is een beetje: ik doe de was, hij kookt. Heerlijk als ik thuiskom en hij achter het fornuis staat met een schort om, met de kleine in haar triptrapstoel ernaast aan het aanrecht. Ze roert druk in haar pannetjes en snoept ondertussen van de tomaatjes.

8. ‘shit’zaken

Poepen. Dat is al sinds haar geboorte een puntje voor onze dochter. Spuitluiers werden afgewisseld met enorme obstibatie en buikpijn tot gevolg. Papa weet wel raad. Hij legt onze dochter dan op haar aankleedkussen en wrijft en duwt op haar buikje. Soms helpt hij haar zelfs een beetje door wat te prikkelen met de thermometer. De verlossing op haar gezicht.. dat is goud.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen