Waar ben je naar opzoek?

8x een zwangerschap is het beste excuus ooit!

3 minuten lezen denise Denise Meijer
8x een zwangerschap is het beste excuus ooit!

Een zwangerschap? Het is een wonder, bijzonder en een voorrecht om mee te maken. Met natuurlijk als voornaamste punt: de baby die je na negen maanden dragen in je armen krijgt. Maar vergeet de clichés! Een zwangerschap is namelijk naast al deze dingen, het beste excuus OOIT!

Dikke enkels en vreetkicks

Niemand durft een zwangere vrouw in twijfel te trekken, toch? Als je een baby verwacht dan heb je te kampen met allerlei kwaaltjes. Ik bedoel: uiteindelijk is de zwangere vrouw degene met de dikke enkels. Dus wie is een ander dan precies om te bepalen wat normaal is tijdens een zwangerschap en wie kan er een probleem van maken dat wij mama’s in spe, onderstaande, zwangerschap gerelateerde zaken ook compleet op de zwangerschap afschuiven?

…Gewoon om deze negen maanden intensieve arbeid net iets makkelijker te maken. Een zwangerschap is het beste excuus ooit!

8x een zwangerschap is het beste excuus ooit!

1. Slaperigheid

Als je zwanger bent dan mag je elk moment dat je kan slapen, ook daadwerkelijk gaan slapen. Al is het midden op de dag en ligt er eigenlijk een stapel met was op je te wachten. Hormonen, de lichamelijke belasting en het feit dat willekeurige middagdutjes vanaf de bevalling onmogelijk blijken te zijn. Verdomd goede redenen waarom jij de boel, de boel laat en kiest voor een welverdiende powernap! En misschien wel een hele lange powernap.

2. Vreetkicks: onlogisch en overmatig

Een broodje gezond met een patatje speciaal als bijgerecht is toch volkomen normaal? Uiteindelijk draait het tijdens een zwangerschap voornamelijk om compromissen sluiten. Jij hebt trek in broodje gezond, de baby in patat speciaal en een sorbet en aangezien je jouw kleine spruit zijn middernachtelijke maaltijd niet wil ontzeggen… Stuur je jouw partner er op uit voor al deze hapjes. Gewoon, omdat het kan.

3. Boeren en scheten

Jezelf excuseren voor een boertje of ‘windje’ is niet nodig. Dit deed jij niet! Het was de baby. Punt!

4. Hormonen: hormonsters zijn het!

En de stemmingswisselingen die er bij komen kijken. Het is dus niet erg dat je soms ietwat onredelijk uit de hoek kan komen en hier mag je jouw zwangerschap 100 procent de schuld van geven. Dat je voor je zwangerschap al in huilen uit kon barsten bij het zien van Bambi… dat weet toch niemand?

5. Vergeetachtigheid: “Oeps, vergeten!”

Zwangerschapsdementie; het is een welbekend kwaaltje en daarmee ook het perfecte excuus als je onverhoopt de verjaardag van je schoonouders vergeet.

6. Geen zin in seks…

Want wie heeft er zin in om de Kamasutra af te werken met kledingmaatje ‘walvis’ en de onhandig uitstekende buik die daar bij komt kijken. “Schat ik heb hoofdpijn,” hoef je dan ook niet te zeggen. “Schat, ik ben zwanger,” volstaat!

7. Meer zin in seks…

Super groot pluspunt: geen gestuntel met voorbehoedsmiddelen, geen weekje pauze omdat je menstruatie doorzet en waarschijnlijk de laatste negen maanden van je leven dat je ongestoord, op willekeurige plaatsen en tijdstippen ‘van bil’ kan gaan. Alle reden van de wereld om gebruik te maken van deze ‘kwaal’ dus en waarschijnlijk zegt je partner daar ook geen nee tegen.

8. Koopverslaving

Het plotseling aanschaffen van een compleet nieuwe garderobe is in het geval van een zwangere vrouw geen hobby maar een noodzaak. Of dacht je partner echt dat je nog in je skinny jeans zou passen na de zes maanden? Score!

Klaagt je partner, je moeder, je vriendin of collega over één van bovenstaande punten? Voortaan heb je een heel erg simpel antwoord: “Het komt omdat ik zwanger ben,” en daarmee is de kous af. En o wee als ze dat proberen tegen te spreken. Ach… Dan heb je in ieder geval meer dan genoeg excuses om de horrormonen (puntje vier) los te laten en nog beter? Er aan het einde van de dag mee weg te komen, want tsja… Uiteindelijk ben je toch echt zwanger.

Foto: J.K. Callif 

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen