Waar ben je naar opzoek?

7x zo overleef je een familievakantie

3 minuten lezen denise Denise Meijer
7x zo overleef je een familievakantie

Ik ben nog maar net aan het bijkomen van onze eerste kampeerervaring en het volgende tripje staat al in de planning! Dit maal vertrekken wij, als gezin, richting camping Le Chêne Gris in Pommeuse, Frankrijk. Naar verluidt een leuke familiecamping tussen Disneyland en Parijs en is onderdeel van Vacansoleil. Maar hoe overleef je een familievakantie? Lees hier de 7 tips! 

Een kleine karakterschets van Denise toen ik dus nog geen kinderen had; “Vakantie betekende toen vooral veel drank, ontspanning, strand, zon en als het even kon: heel veel luxe! Naar een camping? Ammenooitniet! Daarbuiten was er vaak geen schappelijke discotheek te vinden binnen een dergelijk gehucht. Een waar fiasco voor een 18-jarige en een vooroordeel van het zuiverste soort. Want het campingleven? Lijkt in niets op wat ik in gedachten had.

Man o man! Wat is er veel veranderd…

Vandaag de dag is kindvriendelijkheid sowieso de eerste prioriteit tijdens het ‘vakantieshoppen’ en logisch ook, want niemand zit te wachten op een krijsende peuter, terwijl mamalief nippend aan een Mojito bij het zwembad ligt. Sterker nog: IK word niet gelukkiger van een ongelukkig kleintje. Al zit ik in een 5-sterrenresort op de Bahama’s. Een camping is daarom ideaal voor een gezinnetje. Papa en mama relaxed bij het zwembad, genoeg vermaak voor de kleine en altijd wat te doen in de buurt.

Gelukkig voldoet de bovenstaande camping dus aan alle eisen op ‘gezinsgebied’, maar hoe zorg ik er voor dat ik kan aarden als ouder zijnde? En dat op een vakantie die feitelijk gezien in niets lijkt op wat ik vroeger zag als een ontspannen weekje weg en een peuter die vermaakt mag worden voor zeven dagen lang. Ach… lees de onderstaande tips maar gewoon! Hoe overleef je een familievakantie zonder daarna toe te zijn aan een ECHTE vakantie? Het is echt veel makkelijker dan je denkt!

1. Ontspan!

Het is echt geen ramp dat de kids iets minder slaap krijgen op zo’n familievakantie, of dat er iets meer patat gegeten wordt dan normaal gesproken de bedoeling is. Het hele idee achter een vakantie is juist dat ontspannen en genieten op de voorgrond staat. En daarbij: je hebt het resterende deel van de schoolvakantie nog over om de kids weer in een schappelijk ritme te krijgen. Prima toch?

2.Maak het voor iedereen leuk

Natuurlijk is het belangrijk dat de kinderen het ten alle tijden naar hun zin hebben, maar niemand zegt dat nippen aan een Mojito langs het zwembad verboden is, toch? Het is uiteindelijk een vakantie voor het hele gezin. Een beetje ‘mama-tijd’ is best toegestaan.

3.Vergeet de EHBO-kist niet

Pleisters, paracetamol, Norit voor eventuele diarree na een bezoekje aan dat ene louche restaurant… Je kan nooit voorbereid genoeg zijn op kleine ongelukjes/ongemakken tijdens de vakantie. En denk ook aan de EHBO-kist voor de auto, zo’n reservewiel kun je beter niet thuislaten.

4. Slaap een beetje uit

En natuurlijk hebben jullie als ouders zijnde hier beide de zinnen op gezet. Jammer genoeg is dat met een hyper vakantie-vierend-kind nauwelijks aan de orde. Maar om toch een beetje te genieten van wat welverdiende rust kan er best, om en om, een uurtje langer gesnurkt worden.

5. Ook een vakantie kan in het water vallen

Niets is zo verraderlijk als het weer, want zelfs in Spanje kan er flinke bui vallen als het even tegenzit. Regenlaarsjes, of in ieder geval een parapluutje in de koffer kan dus nooit kwaad. Wij Nederlanders zijn gewoon goed voorbereid op ons ‘eigen’ weertype, toch? Gelukkig is er op de gemiddelde vakantie ook genoeg binnen te beleven.

6. Vergeet je fotocamera niet!

En dit klinkt misschien heel burgerlijk uit mijn mond maar een camera is essentieel voor het vastleggen van dierbare herinneringen voor later.

7. Dat gezegd hebbende: GENIET

Vakantie is een tijd om te genieten. Met familie, vrienden of je gezin. Genieten staat boven alles en is het hoofdingrediënten voor een fantastische familievakantie.

Wij genieten van de voorpret en vertrekken al heel snel naar Frankrijk met Vacansoleil!

Hoe overleef ik een familievakantie? Vakantie naar Frankrijk

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen