Waar ben je naar opzoek?

7x Mijn kind en chocolade: ze lijken sprekend op elkaar!

3 minuten lezen Femke
7x Mijn kind en chocolade: ze lijken sprekend op elkaar!

Degene die mij kennen weten dat ik niet vies ben van een stukkie bruin goud (of twee) op zijn tijd. Je hoeft mij minder goed te kennen om te weten dat ik ook ontzettend dol ben op mijn kind. En laat ik mij laatst nou hebben verbaasd over de gelijkenissen die deze twee hebben. Verbluffend gewoon.
Ik zal je vertellen waarom chocolade en het hebben van kinderen als twee druppels water (of twee stukjes zeebanket) op elkaar lijken.

1. You never know what you’re gonna get
“My mom always said: life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get”. Het is waar! Je weet ook niet hoe je volgende Belgische bonbonnetje zal smaken. Het is en blijft een verrassing. En zo heb je dat ook met kinderen. Elke dag is een nieuwe, elke situatie is anders. Ook met een bevalling is het nog maar de vraag hoe dat je ‘smaakt’. Wil je hierna nog wel een ‘bonbonnetje’? Of geef je jouw portie aan Fikkie? En als dat ‘bonbonnetje’ dan geboren is, hoe zal hij/zij dan zijn?

2. Verschillende smaakjes
Zoveel kleuren, zoveel geuren. De ene chocolade reep heeft een nog mooier kleurtje als de ander en toch zijn ze allemaal het bewonderen waard. Net als onze kinderen!

3. Wakey, wakey!
Ze hebben allebei dezelfde magische uitwerking op onze slaap; het houdt je er namelijk verre van. Chocolade dankzij de cafeïne die het bevat en je ‘bonbonnetje’? Tja, dat is een cafeïnebommetje opzich en kan het zo gek niet bedenken om je overeind te houden en krijgen.

4. Verslavend
Het is een feit, chocolade is verslavend! Als je niet tijdig aan je craving toegeeft word je chagerijnig. Je mist ‘iets’. Van binnen klopt het niet. Je bent niet compleet. Geloof me, als je kind een dag de deur uit is heb je dit gevoel ook. En of je hart je dit nu laat weten of je maag, ach, dat is maar een klein detail. Het enige waar je aan kan denken is jouw ‘bonbonnetje’.

5. Brown happiness
Ok, ik zal geen grappen maken over The Green Happiness, ik zal het er verder ook niet over hebben want dat is al eens eerder gedaan. Maar what the F* moet je met al die groene happiness als de enige ‘happiness’ die je nodig hebt brown is?!
Eerlijk, maar dan ook echt eerlijk, antwoorden hè?! Als je ongesteld bent hè? Wat is dan hetgeen dat je door die belabberde dagen heen helpt? Wát vrolijkt jou op? Je mag het eerlijk zeggen, ik schaam me er ook niet voor… Juist! Chocolade! En als je nog eerlijker bent hè? Dat is toch juist ook wat je kind doet als je je (pardon my French) klote voelt? Die ene grappige opmerking van jouw ‘bonbonnetje’ fleurt je dag weer op. En ja, soms komen ze ook je neus uit met hun driftbuien maar daar kom ik op bij het volgende punt.

6. Buik vol
Soms heb je je buik gewoon vol van je ‘bonbonnetje’. De ene driftbui na de andere en luisteren? Ho maar! Je hebt gewoon schoon genoeg van je ‘bonbonnetje’. Je hebt er je buik vol van. Je hebt even behoefte aan tijd voor jezelf, behoefte om in het reine komen met jezelf.

En dit is precies wat er gebeurt als je een hele avond chocoladerepen hebt lopen bunkeren, tijdens het kijken van je favo Netflixserie. Het komt je de spuigaten uit die koetjesrepen en marsepein gevulde merci’tjes. Ook dan heb je, letterlijk, er je buik vol van. Tijd om in het reine te komen met jezelf. (Hmm, misschien toch tijd voor een hapje ‘greene’ sla?…)

7. Liefde
Hoeveel overeenkomsten een flinke reep chocolade ook mag hebben met jouw ‘bonbonnetje’, de liefde die je voelt voor een hompje ‘sjokola’ valt natuurlijk compleet in het niet bij de liefde die je voelt voor jouw kleine ‘Ferrero rocher’. Moge dat duidelijk zijn!
Hup, en nu genieten van een emmer thee met een fijn ‘bonbonnetje’. 😉

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen