Waar ben je naar opzoek?

7 kooktips voor drukke moeders en volle schema’s

5 minuten lezen Sarina Wijkhuizen Sarina Wijkhuizen
7 kooktips voor drukke moeders en volle schema’s

We hebben allemaal wel eens een veel te druk schema, onze kinderen moeten naar school en naar sporten en moeten daarnaast ook  nog eens een gezonde hap binnen krijgen ondanks dat wij ook onze eigen drukke dagen hebben én werken én het huishouden. En jammer genoeg kunnen we dus niet iedere avond een lekkere makkelijke hap tevoorschijn toveren. Ik heb 7 kooktips voor drukke moeders en volle schema’s verzameld in deze blog!

Kooktips voor drukke moeders

Of toch wel? Nou eigenlijk wel ja! Want aangezien mijn kind vaak 3 keer per week zwemt aan het einde van de dag en dan toch een beetje soort van op tijd gegeten moet hebben omdat hij echt ontzettend kribbig wordt van te weinig nachtrust heb ik zo mijn eigen manieren om hem een gezonde hap naar binnen te krijgen en het mezelf niet al te moeilijk te maken!

Hier komt mijn top 7 kooktips voor drukke moeders en volle schema’s. Nummer 1 tip is: Ovenschotels, ovenschotels en nog eens ovenschotels! Ze likken hier hun vingers er bij af en het is zo makkelijk en stiekem ook nog een super veelzijdig! Je kunt er echt alle kanten mee op. Stel met deze tips weer je weekmenu samen.

Tip 1: Rode kool potje ala mama!

Rul 500gr gehakt, voeg tijdens het rullen hier ajam paniki kruiden aan toe en een eetlepel ketjap manis. Vul een ovenschaal met de gerulde gehakt, aardappel puree en daarboven op een pot rode kool. Gooi hier geraspte kaas overheen en ze eten niet maar ze ….. 😉

Tip 2: LOF SCHOTEL

Sowieso is witlof natuurlijk heel makkelijk voor te  bereiden en ideaal wanneer je dus niet heel veel tijd hebt. Maar ook deze kun je als ovenschotel alvast in elkaar flansen voor je naar sporten moet. (En wat handig is; dit kun je ook een dag of zelfs 2 van te voren maken!).

Je hebt dus zakjes van Maggi ‘Witlof cremesaus’ wat naar onze mening echt super lekker is, maar of het dan nog echt gezond is dat laten we maar even in het midden. Maar wanneer je je ovenschotel vult met aardappel puree en de witlof en ham klein snijdt, dit besprenkeld met geraspte kaas merken je kinderen bijna niet eens dat ze witlof eten. Want die van mij lust bijna alles, maar witlof vindt hij niet lekker. Hoewel hij bij deze ovenschaal zijn vingers bijna mee opeet.

Zoals hierboven genoemd kun je de lof ook vervangen door bloemkool, maar dan laat ik zelf de ham weg en voeg ik hier vaak kaassaus aan toe in plaats van geraspte kaas.

Tip 3: Snijboontjes ala Danique

Oké, hier in huis zijn we gek op knoflook. Dus toen mijn zusje met dit mega simpele recept kwam, moesten we het gewoon proberen! En hoe simpel het mag zijn, wij vinden het echt mega lekker! Snijd de snijbonen in ruitjes en kook deze gaar. Wok 2 teentjes knoflook geperst in een wokpan, voeg daar spekjes aan toe en wok als laatste de snijbonen mee. Qua aardappelen kan je hier alles bij voegen, van gebakken tot gekookte tot gepureerde. Het is in ieder geval het proberen waard!

Tip 4: Spaghetti Carbonara ala papa

Okee, ik geef toe, misschien niet echt heel gezond, maar wel super lekker. Bak in je wok eerst de spekkies, en voeg dan de champignons toe, kook ondertussen je pasta slierten, wij kiezen altijd voor die brede omdat de smaak daar het meest in opneemt. Voeg aan je spek en champignons een zak Bertolli spaghetti carbonara saus toe. En als laatst je afgegoten spaghetti slierten. Nogmaals, simpeler kan bijna niet, maar super makkelijk, super snel en vooral super lekker!

Tip 5: Soep in allerlei soorten

Wij zijn gek op soep hier in huis, en mijn mannen vinden het dan ook heerlijk als ik zelf een lekkere pan soep maak. En of dat dan kippensoep, of tomatensoep is, dat maakt niet zoveel uit. Davy eet het zelfs het liefst de hele week, maar dat gaat me dan weer een beetje ver. Meestal maak ik een grote pan, zodat ik nog een deel kan invriezen voor de week erna. Das helemaal gemakkelijk. Mocht zelf soep maken nou niet je sterkste kant zijn heb je tegenwoordig bijna bij iedere supermarkt soeppakketten, wij hebben er hier in huis al een aantal uitgeprobeerd, en nou neemt soep maken nou eenmaal wel wat tijd in beslag, de soeppakketten maken het echt wel een stuk leuker omdat je dan ook eens wat variatie toe kan voegen en dingen maakt die je anders niet zo snel gemaakt zou hebben.

Tip 6: Spaghetti ala Sarina

Ik mag in mijn lijstje van makkelijke en fijne gerechten natuurlijk niet mijn eigen spaghetti vergeten! Want ook dit kook ik meestal in 1 keer voor meerdere dagen en vinden mijn mannen in ieder geval altijd erg lekker. Rul 500 gr half om half gehakt, voeg hier een bakje gesneden champignons aan toe en een zak met pasta groenten. Gebruik één verpakking HONIG spaghetti Bolognese en daarna nog een pot spaghetti bolognese saus van Bertolli. Kook je spaghetti met een scheutje olijfolie in de pan (dan kleeft het niet zo aan elkaar.) En serveer het geheel met geraspte kaas. 

Tip 7: Wereldgerechten

Verder kies ik ook nog wel eens voor de wereldgerechten van Knorr. Deze nemen namelijk niet al te veel tijd in beslag en vinden wij vaak wel heel erg lekker, al is één verpakking voor 3 goede eters naar ons idee altijd een beetje weinig. Maar als je dat weet kun je daar rekening mee houden en er ook nog wat dingen aan toevoegen.

Wij hebben hier zo allemaal onze eigen favoriet, zo eet ik graag de Risotto, alleen voeg ik hier dan lente uitjes en spekjes aan toe in plaats van de courgette, want daar zijn we allemaal niet echt gek op. Danny zijn favoriet is de kofta, daar gaat mijn keuze vaak niet naar uit. Maar hij word er altijd wel erg gelukkig van! En wanneer Davy mag kiezen eten we de burrito’s. En nou moet ik toegeven dat je ons daar allemaal wel gelukkig mee maakt hier in huis, want die zijn, buiten simpel, ook nog eens ontzettend lekker!

Maaltijden voorbereiden

Nu ik thuis ben is het allemaal wat eten voorbereiden een heel stuk makkelijker geworden als toen ik nog werkte. Toen kookte ik vaak op zondag voor 3 dagen voor zodat we dat door de weeks niet uit ons werk nog hoefde te doen en we allemaal nog een beetje op tijd konden eten. 

Nu kan ik het per dag bekijken, maar vind ik een makkelijke maaltijd toch vaak nog handig in verband met zwemmen of andere afspraken. We hebben het namelijk allemaal al zo druk, dan mag je best de maaltijden wat minder ingewikkeld maken. Al kan gewoon groente en aardappels koken en een lekker stuk vlees natuurlijk ook en hoeft dat ook niet heel ingewikkeld te zijn. 

Er staat affiliatelinks in deze blogpost.
Lees hier alles over ons advertentiebeleid.

Sarina Wijkhuizen

Ik ben een enthousiaste jonge moeder van pas 26. Die altijd heel goed de combinatie kon vinden tussen fulltime werken en het moederschap en daar oprecht van genoot. Maar sinds maart 2019 thuis is komen te zitten met Acnes in mijn buik en dus gepromoveerd is tot thuisblijfmama. Mijn leven deel ik met Danny en sinds 2014 zijn wij ouders van Davy. Ook trotse eigenaars van viervoeter Boef. Ondanks dat ik thuis zit loopt mijn hoofd regelmatig over en door alles van mij af te bloggen blijft alle chaos netjes op een rijtje.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen