Waar ben je naar opzoek?

6x de altijd perfecte moeder

4 minuten lezen denise Denise Meijer
6x de altijd perfecte moeder

O, wat zouden we er voor over hebben om een perfecte moeder te zijn. Vaak genoeg realiseren we ons dat perfectie een streven is wat nagenoeg nooit wordt behaald in het moederschap. Het kan altijd beter, gezonder, vroeger, later, meer en ga zo maar door. Bescheidenheid is ook een vak zullen we maar zeggen.

De perfecte (altijd zeikende) moeder

Echter is er altijd één moeder in ons midden, die alles volgens het boekje en de regeltjes pretendeert te doen. Ik zeg bewust pretenderen omdat elke weldenkende vrouw weet dat het vaak lastig genoeg kan zijn om alle ballen in de lucht te houden met drie jengelende kinderen aan je been. Deze moeder lijkt hier aan de andere kant totaal geen problemen mee te hebben. Sterker nog: het moederschap is haar lust en haar leven en daarbij; haar kinderen jengelen niet, haar huis is perfect schoon en ze kan met haar vingertje heel goed wijzen naar een andere moeder.

De gemiddelde dialoog met deze mevrouw eindigt dan vaak ook met meerdere zaken waarin haar opvoeding, levenswijze of kind jou op alle vlakken overtreft en je met een akelig rotgevoel achterlaat.

Nieuwsgierig naar wat een Stepford Wife (oftewel: de alwetende moeder) zo ongeveer tegen je zal zeggen? Lees dan verder en vergeet niet: aan het einde van de dag poept ze op dezelfde wit porseleinen toilet en zal het kleine kamertje net zo min naar roosjes ruiken. Als ze de kans krijgt wil ze jou dat natuurlijk wel doen laten geloven Al wil ze je dat wel doen geloven als ze de kans krijgt, natuurlijk. Altijd maar zeiken op andere moeders die niet perfect zijn. Maar zij; zij doet het altijd wel goed en heeft nooit een slippertje.

perfecte moeder

Stepfords Wife’s

In deze blog noemen we ze de Stepford Wife’s; de altijd beter wetende, perfecte en zeikende moeders. Zij heeft alles echt altijd perfect voor elkaar en haar kinderen zijn super netjes opgevoed. Geen vuiltje aan de lucht. Toegeven dat iets ook wel eens anders loopt doen ze niet.

1. Doorslapen

Ik: “ Dean (mijn zoon) sliep eigenlijk vanaf de drie maanden pas echt goed door.”

Stepford Wife: “O? Pieter sliep gelijk vanaf de eerste nacht na de geboorte door. Ook al had hij dat niet gedaan, ik had met alle liefde zeven keer mijn bed uitgekomen om hem liefdevol te voeden, knuffelen en verzorgen. Mijn man zijn bed uit schoppen? Nooit! De lieve schat werkt al zo hard.”

Gepaste reactie?
… Heel erg uitgebreid gapen.

2. De was

Ik: (grappend) “Ik ga maar snel naar huis want er ligt een stapel was die de binnenkant van de wasmachine moet bekijken.”

Stepford Wife: “Ik was, droog en strijk zeker één keer per dag. Het is zooooo onhygiënisch om vieze was lekker in de wasmand te laten stinken. De bedden verschoon ik ook om de dag, stofzuigen doe ik drie keer per uur en ramen zemen? Minstens drie keer in de maand!”

Gepaste reactie?
“Ik hou van bacteriën. Daar krijgen ze weerstand van. En vieze ramen zorgen er voor dat de nieuwsgierige buurvrouw niet naar binnen kan kijken en kan zien dat ik al zeker drie dagen geen stofzuiger heb aangeraakt. Alles met een reden.”

3. Kinderen en hun driftbuien

Ik: “Dean een driftbui? Alleen maar als we naar de Lidl gaan en dat is uehmmm elke dag? Ik bestel mijn boodschappen liever online…”

Stepford Wife: “Het is heel erg belangrijk dat je zo een driftbui uiterst serieus neemt. Het zijn aan het einde van de dag allemaal emoties nietwaar? Ik heb elke dag een serieus gesprek met mijn kinderen over hun onderliggende gevoelens en raad eens? Ze hebben eigenlijk nooit een driftbui gehad. Ik kan prima met ze naar de supermarkt. Dat is echt een uitje. Ohja, en van online je boodschappen bestellen leren ze niet hoe ze zich moeten gedragen in een winkel.”

Gepaste reactie?  
“Waarschijnlijk krijgt hij een driftbui omdat ze bang zijn voor nog een diepgaand gesprek over hun gevoelens bij het feit dat ze geen zak met dropsleutels krijgen.”

4. Koken

Ik: “Vanavond trek ik lekker makkelijk een pakje Knorr Wereldgerechten open.”

Stepford Wife: “ O nee. Ik kook uitsluitend vers en biologisch. Elke dag, zeven dagen per week. Ook als ik geen zin heb. Ik kies nooit de makkelijk en onverantwoorde weg. Al die extra toegevoegde troep… En ga jij ook wel eens naar de MacDonalds? SUPER SLECHT. Daar kom ik nooit met mij kinderen.”

Gepaste reactie?
“O nee, ik hou van die lekker chemische E-nummers. Daarnaast: de toegevoegde suikers zorgen er voor dat mijn zoon vanavond tijdens die ene verjaardag lekker lang wakker blijft. Een keertje moet kunnen toch? Elke moeder is aan het einde van de dag MOE! Er zijn geen uitzonderingen… Succes meid!”

5. Het IQ van je kind

Ik: “Ik ben zo trots! Dean telt sinds een week foutloos tot tien.”

Stepford Wife: “O? Dat deed Pietertje als toen hij drie maanden oud was. En nu telt hij met gemak tot 100.”

Gepaste reactie?
“Zijn intelligentie heeft hij zeker van zijn vader?”

6. Alcoholische versnaperingen

Ik: “Ik kan eigenlijk wel een goed glas wijn gebruiken nu.” Ik wijs naar de fles die ik net heb gescoord voor dit weekend.

Stepford Wife: “Ik drink weinig alcohol. Ik vind het not done als de kinderen mij van een glas wijn zien nippen en al helemaal niet als de kinderen gewoon boven liggen te slapen. Er zal maar wat gebeuren zeg…”

Gepaste reactie?
“De fles per direct ontkurken, aan je mond zetten en weglopen.” Al is een kurkentrekker in je tas een enigszins zorgelijk beeld midden op de dag.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen