Waar ben je naar opzoek?

5x en dan weet je het: ik ben een mama!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
5x en dan weet je het: ik ben een mama!

Het ouderschap gaat niet altijd over rozen. Er is eigenlijk niemand die dat niet weet. En toch houden we onszelf en anderen graag voor de domme en zijn de familiefoto’s die we laten zien op internet, meestal degene zonder rommeltjes op de achtergrond, met de kinderen bijna Koreaans in het gareel en ook met ons als ouders strak in de verf en met een gelukzalige glimlach op ons gezicht.

Tenslotte hoeft niemand te weten van de snoepjes die tussen de kiekjes door aan de koters zijn toegestopt, of van de stapel sokken die strategisch onder het bed zijn geschoven toch?

Familiefotograve Danielle Guenther, een fotografe naar mijn hart, weet dit echter wel en heeft een hi-la-ri-sch realistische draai gegeven aan de klassieke familiefoto zoals wij hem kennen. Zeg maar dag met je handje tegen de zoetsappige newborn-shoots, de schattige familiekiekjes en het ge-photoshopte canvas voor boven het openhaard.

Wij gaan voor Danielle haar ‘’Best Case Scenario-shoot” en hier is onze top 5 van het realistisch ouderschap!

1. Spitsuur

Ó, de horror van de ochtendspits! En dat is precies wat dit plaatje weet uit te stralen. Chaos, wanhoop en verwarring en dat ELKE.FREAKING.OCHTEND.WEER. OVERNIEUW. Argh!!!

spitsuur

2. Het dilemma

Na een dagenlang durend slaap-debacle met de allerliefste spruit, vindt je jezelf eindelijk met een slapende baby… OP DE BORST! Daar gaat je kostbare en welverdiende ‘alleen-tijd’ al is het maar voor een kleine tien minuten. Tsja… OF je moet het risico willen nemen de baby wederom wakker te maken? (Let trouwens op het significante detail in dit fraaie kiekje: de blik in vader zijn ogen wat op alle fronten zegt; SHIT! Ik heb een probleem!).

Baby slaapt

3. Het is elke dag…

Wasdag! Ken je die nachtmerries nog dat je rent, en rent maar niet voorruit lijkt te komen? Ik durf te wedden dat degene die het ‘washok’ heeft uitgevonden deze droom in gedachten had. Dat gezegd hebbende: ooit wel eens geprobeerd om twee dezelfde sokken te vinden tussen een schone stapel was? Waar komt het gezegde “een speld in een hooiberg” vandaan denk je?

Wasdag

4. Mama is ziek

Maar uitzieken? Dat woord kennen we niet! Het is niet voor niets dat er op dit plaatje geen papa te vinden is. Die ligt namelijk WEL met een warme kruik in bed en weigert paracetamol, omdat slapen de beste remedie is tegen elk virusje wat er bestaat. Prft… iets met een luxeprobleem?

mama is ziek

5. Boodschappen doen

Een uitmuntende foto op zoveel verschillende fronten. Het kleurgebruik, de belichting, de afschuw, de DRAMA! En dan vanzelfsprekend het meest belangrijke item vergeten, zodat je het allemaal nog een dunnetjes kan overdoen.

boodschappen doen

Beeld: Danielle Guenther Photography

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen