Waar ben je naar opzoek?

4x tuinieren met je kind is gezond!

1 minuut lezen Esmee
4x tuinieren met je kind is gezond!

De tuin is na de winter toe aan wat persoonlijke aandacht. Het mag worden aangeveegd, de takken gesnoeid, verse aarde toegevoegd en bollen geplant. Als dit dan toch moet gebeuren, doe het dan met lol en betrek je kinderen erbij. Tuinieren met je kind is gezond maar het is voor iedereen gezond om te tuinieren.

Tuinieren met kinderen

1. Tuinieren werkt stress verlagend

Uit onderzoek is gebleken dat tuinieren stress verlagend werkt. De buitenlucht, groene omgeving, rust, lichaamsbeweging werken ontspannend. Na een drukke werkdag even je hoofd leegmaken en wat ‘rommelen’ bij je plantjes, op een zonnige zaterdagochtend samen met je kinderen al het onkruid wieden of een leuk project starten. Even alle drukte aan de kant en gewoon met je handen bezig zijn, zorgt bij mij ook voor een rustige ademhaling en zorg verlichtend gevoel.

Tuinieren met kinderen

2. Kinderen krijgen zelfvertrouwen

Mijn dochter is verantwoordelijk voor haar eigen moestuintjes. Ze kan het zelf en komt er elke dag achter dat het groeit! Doordat ze er goed voor zorgt, krijgt ze steeds meer zin om te helpen. Ook in de rest van de tuin! Ze is zeker van haar kunnen en dat straalt ze uit.

Van tuinieren krijgen kinderen zelfvertrouwen3. Samen ontspannen

We genieten allebei van het zonnetje, de stilte buiten, de vogeltjes die je af en toe hoort fluiten en de mooie kleuren van onze planten en bloemen. Toch ben ik ook van mening, dat je elkaar in dit gevoel versterkt… mama is ontspannen, dochter ook en dochter vermaakt zich, mama ook.

4. Vrolijk van resultaat

De oude bankjes achterin de tuin gebruikten we eigenlijk niet meer om op te zitten. Nu hebben we ze omgebouwd tot plantenbakken. Erg grappig! Mijn dochter en zoon vonden het super om de bollen te planten. Elke ochtend kijken we direct naar buiten om te zien hoe ze gegroeid zijn. We genieten van de mooie kleuren van de tulpen. Dit doet een mens toch goed?! Geniet van het voorjaar en de zomer buiten!

IMG_36857764729773-1 Hou jij van tuinieren met je kids?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen