Waar ben je naar opzoek?

11x jij bent een supermama!

3 minuten lezen denise Denise Meijer
11x jij bent een supermama!

Het moederschap is zwaar. Dat is geen geheim en van tijd tot tijd heeft elke moeder het gevoel dat ze alles finaal heeft verknalt en daarmee de eerstvolgende actieve seriemoordenaar aan het opvoeden is. Ik kan natuurlijk wel heel hard gaan schreeuwen dat je hier per direct mee moet stoppen en dat dit alleen maar tussen je oren zit. Maar goed… zo werkt het dus niet. Daarnaast: zelfs de meest perfecte ouder wordt bekritiseerd op wel honderden dingen die volgens anderen ‘anders’ zou moeten.

Jij bent een supermama!

Het enige wat Love2BeMama dus voor je kan doen is het leed een beetje verzachte en je een beetje helpen relativeren. Dus heb je weer eens zo’n dag dat het woord ‘falen’ groot op je voorhoofd getatoeëerd zou moeten staan? Stop daar direct mee en pak deze lijst erbij. Dan kom je er snel genoeg achter dat je zelfs ondanks al je goede bedoelingen nog lang niet zo slecht bezig bent als je denkt.

1. Je kind leeft nog

Het eerste en het beste teken dat je het echt zo slecht niet doet als je denkt. Kan iemand zich de eerste periode nog herinneren? Pasgeboren baby’s zijn doodeng maar je hebt deze tijd doorstaan zonder je kind te serieus te beschadigen. Chapeau!

2. Je bent gespecialiseerd in kinderkwaaltjes

Je weet waarschijnlijk meer over de veelvoorkomende kinderkwaaltjes dan de gemiddelde specialist. Met dank aan Google, verscheidene mama-fora en die ene praatgrage schoolplein-moeder die zelfs weet welke ernstige complicaties er kunnen optreden wanneer je een steenpuist zelf besluit uit te knijpen. Altijd handig, voor het geval dat… ahum!

3. Jij doet het maar even!

Vaak heb je geen idee van wat je doet maar je doet het toch! Deels omdat niets doen ook geen optie is maar raad eens? Puntje 1 is nog altijd van toepassing. Goed bezig dus!

3. Je bent een chef-kok

Je kinderen krijgen te eten en dat zelfs meerdere keren op een dag. Er was zelfs een tijd dat je midden in de nacht je bed uit kroop om dit doel te vervullen en zelfs vandaag nog loop je zeker vier keer heen en weer richting keuken om iets van eten voor ze te klaar te maken. Wie interesseert het nou of dit chips, snoep of toevallig kei gezond speltbrood met havermoutpasta is? Whatever. Jij doet dat voor je kids.

5. Je bent de beste moeder van de wereld

Je kind vindt je nog altijd de beste moeder van de wereld. Oké, er zijn misschien meerdere momenten op een dag dat deze er net iets anders over denkt, maar oké. Het grootste deel van de tijd ben je voor hem, of haar de allerbeste moeder van de hele wereld.

6. Je bent nog steeds niet gek geworden

Ondanks alle momenten dat je zeker wist dat het moederschap je ECHT tot het uiterste had gedreven.

7. Keep calm…

Je blijft kalm tijdens de meest heftige driftbuien. Dat dit voortkomt uit gewenning hoeft natuurlijk niemand te weten. De pokerface wordt opgezet en gegaan met die banaan (of met de schreeuwende, paars aangelopen peuter onder je arm om precies te zijn).

8. Jij draait de ochtendspits

Je presteert het elke ochtend weer om je kinderen volledig aangekleed de deur uit te krijgen. Ondanks dat kleine Pieter een voorkeur lijkt te hebben voor naaktloperij en Jansje pertinent weigert om sokken te dragen. Bonuspunten voor strikjes en overige accessoires!

9. Je denkt elk moment van de dag aan je kinderen

Je kan niet eens meer alleen naar de supermarkt zonder het gevoel te hebben dat je iets mist. Als dat geen toegewijd (en een cliché soort) moederschap is?

10. Je probeert, je faalt en probeert en faalt nog wat meer

Dit geldt voor elke moeder en staat voor een persoon met een onuitputtelijk doorzettingsvermogen en de drive om het beste te bereiken voor haar kroost.

11. Je bent een supermama. Punt.

Met welke punten zou jij alle zelfbenoemde ‘flutmoeders’ een hart onder de riem willen steken? Laat deze achter in de comments. Voor alle supermama’s (to be).

Je bent een supermama

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
  • Henny zei

    Wat een leuk en goed lijstje! Het steekt mij in ieder geval een hart onder de riem. Wat mij altijd goed doet is de knuffel aan het eind van de dag. Na een minder goede dag, maakt die ene knuffel van de kinderen altijd veel goed. Of dat ze uit het niets zeggen dat ze me lief vinden. Dan weet ik dat ze gek zijn met hun moeder. Of als ze zich bij een ander perfect gedragen. Dan krijg je toch een beetje het idee dat je het goed doet. Ze passen toe wat jij ze thuis leert, ook al doen ze dat thuis niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen