Waar ben je naar opzoek?

4 handige tips voor het dagelijks leven

1 minuut lezen Renate Smit
4 handige tips voor het dagelijks leven

Af en toe heb je een baaldag, een dag die niet lekker loopt of een drukke dag. Met kinderen is het vaak extra druk en ze werken ook niet altijd mee. Ik kan jullie niet alle ‘moeilijkheden’ wegnemen maar ik kan wel een paar tips geven waardoor sommige dingen in het dagelijks leven makkelijker worden.

Tip 1: Krijg kauwgom gemakkelijk uit haar of uit kleren met ijs

Als er kauwgom in het haar van jouw kind zit (iew) of in de kleren is dat altijd weer een feestje (NOT!). Maar wees gerust er is een oplossing voor. Klem de kauwgom tussen twee ijsklontjes voor een minuut en de kauwgom vriest nu. Daardoor is hij harder en kan je het makkelijk eruit halen met bijvoorbeeld een broodmes.

Tip 2: Houd de badjas de hele ochtend aan

Als je, nadat je de kids helemaal klaar hebt gemaakt om naar school te brengen, zelf ook nog naar het werk moet is het super frusterend als er weer tandpasta op jouw kleren valt of er weer een snotneus aan je jurk wordt afgeveegd. Een oplossing is dat je nadat jij je kleren hebt aan getrokken je gewoon totdat je de deur uit gaat jouw badjas aan houdt. Zo blijven de kleren mooi netjes voor naar het werk toe.

Tip 3: Strijken met een stijltang

Met deze tip moet je wel voorzichtig omgaan, maar het scheelt zoveel tijd. Je kan heel simpel een broek strijken met een stijltang. Pas op dat je niet jezelf of iets anders brand.

Handige lifehacks voor moeders

Foto: Lifehacker

Tip 4: Verwijder rode wijn vlekken met witte wijn

Klinkt gek maar het werkt echt. Het werkt zo: Doe eerst witte wijn over de vlek. Smeer vervolgens de vlek in met dikke baking soda pasta. Laat het een paar uur intrekken en was het vervolgens. Je zult zien dat de vlek weg is!

Wat zijn handige lifehacks voor moeders? Plaats hem in de comments hieronder!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen