Striae is helemaal niet lelijk. Deze kunstenares bewijst het!

Veel vrouwen zijn nou niet echt bepaald trots op hun striae. We smeren er crèmepjes op in de hoop dat het verdwijnt of in ieder geval zodat het niet erger wordt. De Spaanse kunstenares Cinta Tort Cartró vindt dat we er ons niet voor hoeven te schamen en ze maakt complete kunstwerkjes van de striae.

De 21-jarige Cinta wil met haar kunst duidelijk iets bereiken: vrouwen mogen trots zijn op hun lichaam. Zelf had ze een hekel aan haar striae. Ze probeerde het jarenlang te verbergen, totdat ze besefte dat als ze haar striemen niet accepteerde, dat ze dan zichzelf niet accepteerde. Cinta: “De striae maakt deel uit van ons bestaan, onze momenten, onze levens en de verhalen  die we meemaken.” 

Lees ook: Tatoeëer je striae met huidkleurige inkt!

En hoe kun je de striemen beter omarmen dan er kunstwerken van te maken? Op haar Instagram deelt Cinta de kleurrijke creaties. Met regenboogkleuren en glitters tovert ze e ongemakkelijke en in onze ogen lelijke striae om in opvallende, mooie kunstwerkjes.

Trouwens, Cinta focust zich niet alleen op striae. Daarnaast kleurt ze ook onderbroeken en tampons om ze te accentueren; vrouwen mogen er trots op zijn!

Wat vind jij ervan?

https://www.instagram.com/p/BWR5kdNB5fC/?taken-by=zinteta

https://www.instagram.com/p/BWapkDXhhRA/?taken-by=zinteta

#manchoynomedoyasco (Més respecte, si us plau)

A post shared by ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) on

Les calcetes preferides de la Roser #manchoynomedoyasco

A post shared by ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) on

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Marian Alons

Journalist, organisator, kinderwerker, een mensenmens (wat dat ook mag zijn) en liefhebber van paars, nagellak, de natuur en 'de kleine momentjes in het leven'.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.