Waar ben je naar opzoek?

Bizar: verloskundige helpt vrouw met bevallen tijdens eigen bevalling!

1 minuut lezen Marian Alons
Bizar: verloskundige helpt vrouw met bevallen tijdens eigen bevalling!

Dokter Amanda Hess had wel verwacht dat ze tot laat in haar zwangerschap aan het werk zou zijn, maar tot aan de laatste minuut, dat had ze dan weer niet verwacht. Voordat haar eigen dochter het levenslicht zag, hielp ze eerst nog een patiënt om veilig te bevallen.

De verloskundige Amanda Hess bereidde zich voor op de geboorte van haar tweede kindje. Op datzelfde moment was een patiënt van haar, Leah Halliday Johnson, begonnen met haar bevalling, de geboorte van haar vierde kind.

Halliday Johnson: “Ik heb haar 3 of 4 keer gezien en ik mocht haar graag. Ze zou helemaal geen dienst hebben, omdat ze zelf een kindje verwachtte.” Haar baby verkeerde in nood en er moest met spoed naar de moeder en het kindje worden gekeken. De arts die opgeroepen werd, was onderweg. Maar verloskundige Hess hoorde wat er gebeurde en ging over tot actie.

Lees ook: Ongeboren babytje redt zichzelf en zijn moeder

Ze deed laarzen aan over haar slippers en deed nog een ziekenhuisjapon aan om haar rug te bedekken. Daarna ging ze aan de slag. Hess zei: “Ik weet dat ik geen dienst heb, ik sta hier in een japon, maar ik denk dat we deze baby moeten halen.”

Moeder Johnson wist niet dat Hess zelf ook (bijna) aan het bevallen was. De dokter handelde heel professioneel gedurende de bevalling. “Ze was zeker in dokter-modus. Mijn man ontdekte dat er iets gaande was, omdat ze zo’n ziekenhuisjapon aanhad. Ik had het helemaal niet gezien, ik zat compleet in m’n eigen wereldje.”

Nu eindelijk met verlof?

Verloskundige Hess had wel gedacht dat ze tot laat in haar zwangerschap aan het werk zou zijn, maar dat het daadwerkelijk tot aan haar eigen bevalling zou zijn, had ze natuurlijk nooit gedacht. De persweeën begonnen een paar minuten nadat het kindje van Johnson was geboren.

Lees ook: Hulphond King hielp mee met bevalling van baasje Sanne

Johnson: “Ze verdient zeker een tijdje vrij. Ik waardeer enorm wat ze heeft betekent voor mij en m’n familie. Het zegt heel veel over wie ze is als een vrouw en moeder en ook als dokter.”

Verloskundige en mama Hess is er erg nuchter onder: “Een bevalling leiden is iets wat ik dagelijks doe. Ik voel me meer op m’n gemak bij de bevalling van iemand anders, dan die van mijzelf.”

Bron: NBC News – Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen