Op vakantie zonder kinderen

Elke ouder wil wel eens een momentje voor zichzelf. Even ongestoord een boek kunnen lezen, je favoriete serie kijken of gewoon even naar de wc. Sommige ouders gaan nog een stapje verder. In plaats van een uurtje of een avond alleen, gaan ze alleen op vakantie.

‘Adult only’-vakanties zijn bezig aan een opmars. Vakanties waarbij je verblijft in een accommodatie waar kinderen niet welkom zijn. Dat klinkt als vakanties voor singles, groepen jongeren en andere mensen die liever niet nat gespetterd worden aan het zwembad. Maar touroperators TUI en Neckermann zien ook een opmars onder stellen met kinderen.

Lees ook: “Ik ging op vakantie, mijn zoontje leerde thuis doorslapen”

Dat wil niet zeggen dat ouders drie weken hun kinderen bij opa en oma achterlaten. Vaak gaat het om een korte ‘extra’ vakantie, dus lekker een paar dagen ertussenuit. Zonder kinderen dus. Volgens de reisorganisaties is het niet omdat de ouders niet van hun kinderen houden, maar omdat ze “ook wel eens rust willen.” 

En deze vakanties zijn dus steeds populairder. Neckermann biedt op dit moment 74 hotels aan waar kinderen verboden zijn. Zou het wat voor jou kunnen zijn? Even helemaal op jezelf of met z’n tweeën? Of moet je er niet aan denken je schatjes te missen? Laat het weten in de comments! (maar hou het wel gezellig…)

Bron: Nieuwsblad – Bron beeld: Pixabay

Jeanine van Brummen

Schrijver met een passie voor luisteren en mooie verhalen, tante van vier boeven, houdt ook van dansen, tekenen en fotograferen

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.