Wat koffie doet met je ongeboren kind

In de Telegraaf las ik afgelopen week een stuk over wat koffie doet met je ongeboren kind. Ik heb eigenlijk best veel koffie gedronken tijdens mijn zwangerschappen. Vooral na de nachten dat ik weer wakker had gelegen had ik wel wat shotjes nodig. Ik dacht altijd dat het niet zoveel kwaad kon totdat ik dit bericht las…

Leukemie bij kinderen

Zwangere vrouwen die twee kopjes koffie per dag drinken vergroten het risico op leukemie voor hun kindje. In Nederland komen er per jaar 500 tot 600 nieuwe gevallen bij van kinderen met kanker. Ongeveer 25% daarvan heeft leukemie.

Bron: Telefgraaf.nl

Uit een nieuwe studie blijkt dat deze baby’s tot maar liefst 60 procent meer kans hebben om de ernstige ziekte tijdens hun kindertijd te ontwikkelen. Dat vind ik nogal wat: 60 procent is veel! Ik schrok daar wel van…

Wij weten allemaal dat alcohol en roken heel slecht is voor onze ongeboren kinderen maar dat koffie ook zo slecht is weet nog niemand. Academici vinden dan ook dat het tijd wordt dat de overheid zwangere vrouwen hiervoor gaan waarschuwen!

De onderzoekers hebben het vermoeden dat cafeïne het DNA in de cellen van de foetus verandert waardoor de foetus gevoeliger wordt voor de ontwikkeling van tumoren. Dit moet nog verder onderzocht worden om te bevestigen. Ik vind het wel een ernstige constatering wat koffie met je ongeboren baby kan doen.

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.