Loombandjes; wat voor (schadelijke) stoffen zitten erin?

Loombandjes, wie kent ze niet? Het is een en al Loommania. Van de Loom elastiekjes kun je armbandjes maken (en nog veel meer). Het is je vast niet ontgaan. En misschien heb je thuis ook wel een hele verzameling omdat je kinderen er druk mee zijn. Ik vond een artikel op Ecomama.nl over deze nieuwe rage. Blogger Ageeth zocht uit of er ook schadelijke stoffen in de Loom elastiekjes zitten. Interessant om te lezen! 

Schadelijke stoffen in Loombandjes

Blogger Ageeth heeft ontdekt dat er in veel bandjes BPA (bisfenol A) en weekmakers zitten. Dit vermoedde ze al omdat ze de bandjes ‘vreemd’ vond ruiken. Er is een groot verschil tussen de neppe bandjes en de originele bandjes. Los van de stoffen waaraan je kind wordt blootgesteld zijn de bandjes ook heel slecht voor het milieu. Ageeth heeft ook een vraag gesteld over de kleurstoffen die gebruikt worden in de Loombandjes. Hierop heeft ze nog geen antwoord.

Welke bandjes BPA en weekmakers bevatten en welke bandjes beter zijn om te kopen lees je in de blog van Ageeth. Wil je ook weten hoe het zit met de kleurstoffen? Laat dan een reactie achter bij de blog en je ontvangt daar een mailtje over als ze het antwoord heeft.

>> Bol.com verkoopt de originele Loombandjes; Rainbow Loom Starterset.

Loombandjes

 

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.