Waar ben je naar opzoek?

20 dingen die je een peuter nooit zal horen zeggen

3 minuten lezen denise Denise Meijer
20 dingen die je een peuter nooit zal horen zeggen

peuter

Ik had eigenlijk een heel erg makkelijk kind. In ieder geval tot dat hij een jaar of twee werd. Vanaf dat moment begon hij zijn eigen willetje te krijgen en tsja… Elke moeder met een peuter weet hoe dat ‘geintje’ van moeder natuur uit kan pakken.

Het is een periode waarin onbegrip de boventoon voert, want hoewel ik kennelijk heel vaak de dingen net iets anders deed dan hij ze graag zag. Net zo vaak was dit gevoel wederzijds en deed hij alles precies, zoals het niet in mijn ‘hoe creëer ik het meest perfect opgevoede kind’– boekje stond beschreven.

Lees ook: Een fotoshoot met eigenwijze peuter? NEEEEEEEE!

20 dingen die je een peuter nooit zal horen zeggen

Oh, wat was het toch fijn geweest: een kind dat alles zou zeggen en doen zoals ‘het hoort’, in plaats van die van mij, die dus doet en zegt, wat absoluut niet ‘hoort’.
Er zijn in ieder geval een paar dingen die ik mijn peuter NOOIT heb horen zeggen. Of doen.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan maar eens verder…

1. Ik peuter niet in mijn neus
En ik probeer het pulkje zeker niet op te eten. Vooral niet in het openbaar. Terwijl ik vlak daarvoor de aandacht heb getrokken van elke willekeurige omstander die er op dat moment te vinden was.

2. Smijten met eten? Zonde!
En mijn aardappel/ wortelprakje is absoluut niet bedoeld om uit te smeren over het witte tafelkleed, net zo min als de spinazie bedoeld is om tegen de muur te gooien en de hond absoluut niets van mijn broccoli- gehaktschotel snoepen mag.

3. Oké mama,
ik maak er eens een keer geen Oscar-waardig drama van wanneer je het woordje ‘nee’  tegen me durft te gebruiken. Al zeker niet in het openbaar!

4. Ik ga eens lekker vroeg naar bed vanavond.
In ieder geval zonder dat ik je dertig keer terug mijn kamer zal roepen, zonder dat ik zeker nog twaalf keer moet plassen en zeker zonder ander gezeur en gedrein.

5. Weet je wat? Doe eens gek. Ik slaap gewoon ook eens lekker uit morgenochtend.

6. Ik zal niet gillen wanneer je de zaag van papa uit mijn handen probeert te trekken.

7. Of wanneer je probeert om me aan te kleden

8. Oooooffff als je er voor kiest om mij m’n groene Minion-shirt aan te trekken.              Zelfs al zei ik nog zo duidelijk dat ik mijn blauwe Cars-sweater wilde dragen op een zeer warme zomerdag. Natuurlijk het liefste in combinatie met mijn rood-wit-gestreepte kniekousen en die kekke Crocs die oma mij heeft gegeven voor mijn verjaardag.

9. Ik weet nog precies waar dat ene speeltje ligt waar ik absoluut niet zonder kan.

10. Ik laat mijn piemel in het openbaar in mijn broek zitten. Punt!

11. We kunnen heus wel uit eten met zijn allen, zonder dat je een tablet mee hoeft te nemen om me te vermaken, hoor! 

12. Mikken in het toilet? Michael van Gerwen zijn hand/ oog-coördinatie is niet vergeleken bij dat van mij. 
Maak je dus geen zorgen. De muur blijft schoon.

13. Douchen?
Een geweldig iets. Elke dag weer. Het liefste zo lang mogelijk en als je dan ook nog eens mijn haren wast? Dan ben ik zo gelukkig als een.. uhm.. kind?

14. Poepen op het toilet is echt niet eng!

Lees ook: Dag poepangst! Bye, bye Terror drollen!

15. Ik val heus niet in slaap tijdens de laatste vijf minuten van ons autoritje, om vervolgens wakker gemaakt te moeten worden en een pesthumeur te hebben voor de rest van de dag.

16. Ik zal mijn nieuwsgierigheid bedwingen en dat lieve andere kindje geen vinger in zijn oog steken, omdat ik wil kijken of dat ding een beetje schappelijk naar binnen te drukken is.

17. Ik ben echt gek, gek, gek op groenten!!

18. Mijn handen in het toilet steken? Echt..? Hoe kom je erbij!?

19. Mag ik alsjeblieft een bruine boterham met verse bananen erop, mam?

20. Terug naar huis?                                                                                                                            Er is echt niets wat ik liever doe op een dag. Zeker als we net op visite zijn, of spelen in de speeltuin.

Bron beeld: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen