Waar ben je naar opzoek?

15 herkenbare dingen voor moeders met een 2-jarige

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
15 herkenbare dingen voor moeders met een 2-jarige

Als je ooit een 2-jarige (puber) peuter in huis hebt gehad dan is deze blog heel herkenbaar voor je. Ik vind dat je dan een medaille verdiend (hebt)! 🙂 Want het is in de meeste gevallen een zware klus, zo’n peuter-puber in huis. 

 1. Alles is ‘MIJN’.
 2. Het kan voorkomen dat je 90 minuten onderweg bent als je ‘even’ een blokje om gaat wandelen. Lees: waar je normaal zo’n 10 minuten over doet.
 3. Je moet over heel wat Ninja technieken beschikken wil je je 2-jarige, die vooral heel dwars is, in autostoeltje gewurmd krijgen.
 4. Je kent de teksten van alle televisie programma tunes voor kinderen uit je hoofd. Van Z@ppelin tot Disney Channel. En natuurlijk niet te vergeten de heldinnen van: Frozen, K3, Mega Mindy en in het ergste geval de Teletubbies.
 5. Je moet ook zeker begrijpen dat ze niet moe zijn. Ook al vallen ze bijna om van de slaap… Waarom zou je in vredesnaam voorstellen dat ze toe zijn aan een middagdutje? ZE ZIJN NIET MOE! Slapen is voor baby’s…
 6. Het is van uiterst belangrijk dat ze de juiste lepel krijgen om hun pap op te eten. Anders eten ze gewoon niet. Dit moet je echt snappen mama! En… bij pap krijg je een andere lepel dan bij je macaroni. SNAP DAT DAN!
 7. Verse groenten zijn NIET eetbaar maar zand uit de speeltuin wel (dat is GEWELDIG LEKKER). Vooral dat zand onder de boom waar de vogeltjes altijd zitten te schijten…
 8. Als moeder van een 2-jarige weet je hoe het is om bekeken te worden tijdens het poepen, plassen, douchen, inbrengen van een tampon, flossen en je omkleden. Alles wordt van dichtbij bekeken en als je denkt even alleen te zijn staat er zo weer een klein monstertje achter je. Ze hebben ALLES door en zijn OVERAL bij…
 9. Voordat je kinderen kreeg had je nooit gedacht ooit publiek te hebben bij alles wat je doet. Het ontbreekt alleen nog aan applaus…
 10. Het speelgoed wat je kind altijd negeert wordt opeens reuze interessant voor hem als een ander kind ernaar kijkt. En als het kind het dan waagt om eraan te zitten breekt de donder los.
 11. Ze willen alles ‘zelluf’ doen. En dan 9 van de 10 keer op een moment dat het totaal niet uitkomt. De strijd barst los!
 12. Het lukt ze niet het knoopsgat van hun broek dicht te maken maar ze kunnen wel de code van de WiiU achterhalen, Netflix openen en uiteraard ook hun favoriete programma, je iPhone binnen 5 minuten unlocken (zelfs als er een code opstaat) en hun 5-puntsgordel op de snelweg losmaken wanneer jij daar met 140 km/u rijdt.
 13. 300 verhaaltjes per avond voorlezen voor het slapengaan is nog steeds niet genoeg…
 14. Je kan ze omkopen met een ijsje, een ballon of een koekje in een dierlijke vorm.
 15. Het dragen van een broek is optioneel. Zonder (en in onderbroek) kun je ook prima door het leven!

Lees ook: 10x dit maakt mama KNETTERGEK!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen