Waar ben je naar opzoek?

15 dingen die ik mijn dochters wil leren

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
15 dingen die ik mijn dochters wil leren

lieve-dochters-plan-nederland

Er zijn een aantal dingen die ik mijn dochters wil leren en mee wil geven. Dingen die ik heel belangrijk vind. In de loop der jaren gaan er veel dingen veranderen. Mijn kleine meisjes worden jonge vrouwen die streven naar onafhankelijkheid. Dit is niet voor ieder meisje in deze wereld vanzelfsprekend. Nu ik dit schrijf kijk ik naar mijn dochters en realiseer ik mij hoeveel dingen ik ze nog wil leren en met mijn kinderen mee wil maken. De tijd gaat te snel. Ze worden te snel groot…

 1. De mooiste make-up die een meisje kan dragen is haar glimlach.
 2. Echte zijn belangrijke dan dingen zoals telefoons, iPads en computers. Steek daar energie en tijd in om relaties op te bouwen.
 3. Doe wat je leuk vindt, volg je hart.
 4. Het moet vanzelfsprekend zijn dat een man van je houdt en je niet dwingt om dingen te doen die jij niet wil.

  Ik maak meteen van de gelegenheid gebruik om te laten weten dat ik mij inzet voor jonge meisjes en gedwongen kindhuwelijken. Dat doe ik op de Wereldmeisjesdag op 11 oktober 2016.Ik wil mij inzetten voor deze meisjes omdat ik, als moeder van twee dochters weet, hoe belangrijk het is dat zij zonder zorgen opgroeien. Ik gun elk meisje zo’n toekomst! 


  700 miljoen vrouwen wereldwijd zijn getrouwd voor hun 18de.
  Elk jaar worden er 14 miljoen meisjes gedwongen, of zien zichzelf genoodzaakt, om te trouwen als ze nog kind zijn. De zogenoemde ‘kindhuwelijken’. Ik wens dat mijn dochters een onbezorgde jeugd hebben en dat wens ik alle andere meisjes ook toe. Het is elk meisje gegund om een onbezorgde toekomst te hebben en zelf te kiezen met wie ze trouwen. Elk meisje heeft recht op gelijke rechten.
 5. Doe niks tegen je zin in. Laat je niet dwingen om handelingen te doen wat jij niet wil.
 6. Zorg ervoor dat je dag écht net zo leuk is als je profiel op Social Media doet lijken.
 7. Blijf ALTIJD jezelf en hou van jezelf.
 8. Verlies nooit je gevoel voor humor.
 9. Laat je vrienden je keuzes niet bepalen en laat je niet door ze beïnvloeden.
 10. Kijk naar alle mooie dingen om je heen, net als toen je een klein meisje was.
 11. Vergeet niet jezelf te blijven, ook al heb je een vriendje.
 12. Maak je niet druk om calorieën. Geniet van echt eten wat je lichaam energie geeft en geniet er van om samen met anderen te genieten van eten. Ook al is het niet het allergezondste op dat moment.
 13. Als je hart gebroken word weet dan dat dit gevoel niet voor eeuwig is.
 14. Het is niet erg om te huilen. Soms voel je jezelf er zelfs beter door. Toon je emoties.
 15. Ik zal altijd je moeder blijven en mij zorgen om je maken. Ook wanneer je volwassen bent blijf je altijd mijn baby.

De tijd vliegt voorbij en ik zal mijn kinderen missen als ze groot zijn en niet meer thuis wonen. Maar ik zal ALTIJD hun trotse moeder zijn en ik hoop ze tot die tijd elke dag mee te kunnen maken, van ze te genieten en ze dingen te leren.

Ik zet mij in door deze blog te plaatsen en daarmee de campagne te steunen. Doe jij ook mee met de campagne tegen kindhuwelijken? Ben jij ‘Loud about Girls’? Jij kunt al meedoen door een SMS te sturen met het woord GIRLS naar 4333. SMS’en kan van 4 oktober tot en met 23 oktober 2016. Hiermee doneer je 1 euro. Elke donatie wordt verdubbeld en de hele opbrengst komt ten goede aan een project van Plan Nederland tegen kindhuwelijken in Zambia. Plan vraagt met #LoudAboutGirls aandacht voor kindhuwelijken.

Plan Nederland werkt aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes.

plan-nederland-loudaboutgirls

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen