Waar ben je naar opzoek?

13x keer waarom mijn 1-jarige een asshole is

5 minuten lezen Johan
13x keer waarom mijn 1-jarige een asshole is

dreumes

Ik hou echt heel veel van mijn kind en het is geweldig om te zien dat het al een echt mens begint te worden met haar eigen karakter, humor en emoties. Echter hoeveel ik er ook van kan genieten, als je weglaat dat ze 1,5 is, is ze eigenlijk gewoon een eikel!

1. Doen alsof ze pijn heeft

Mevrouw heeft al door dat ik letterlijk en figuurlijk deuren voor haar kan openen dus laat je dan ook te pas en onpas voor haar lopen. Mocht het echter zo zijn dat je even niet klaar staat voor mevrouw gaat ze heel voorzichtig op haar rug liggen midden in de kamer en begint dan keihard te krijsen. Natuurlijk denk je als goede ouder dat er minstens een tand door de lip is, maar nog voor je haar op de schouder hebt hoor je al “Koekje!” of waar ze dan ook zin in heeft of heen wil gaan.

2. Zichzelf pijn doen voor aandacht

Als pijn faken niet al genoeg was heeft ze ook 2.0 uitgevonden. Ik heb haar betrapt op het naar een deur of muur toelopen, met haar hoofd er een bonk tegen aangeven en dan gaan krijsen. Nee, ik heb het niet over de fake huil die je herkent van ik wil aandacht, maar de echte die door je ziel gaat.

3. De lift

Normaal gesproken als ze niet mee wil komen is het niet zo een probleem. Ik wacht even rustig en beloon haar als ze toch komt. Alleen bij de lift is er enige tijdsdruk. Of er staan andere mensen te wachten of de hond is al in de lift en je wilt niet dat hij opgehangen wordt als hij alleen naar beneden gaat. Net op dat moment rent die kleine compleet de andere kant op. Je loopt erachteraan en vlak voor je haar hand wilt pakken maakt ze zich slap. Zwaar geïrriteerd pak je haar in d’r kraag en terwijl je haar naar de lift sleept hoor je een vreugdekreet “whiiiii”

4. Knopjes

Gek is ze op knopjes. En het liefst waar ze niet aan mag zitten. Zo is het al meerdere keren gebeurd dat ze mijn pc op standby zette als ik aan het werk was. Natuurlijk duurt dit even dus is zij nergens meer te bekennen als je scherm opeens zwart wordt. Of ze zet gewoon de hele hoofdschakelaar uit. Dag blog.

5. Mevrouw wil zelf eten

Gevoerd worden is zoooo 2015. Moord en brand als je het alleen al aanbiedt. Als een over het (hobbel) paard getild kind krijg ik een: ”Nej” want mevrouw wil net als papa en mama zelf de soep opscheppen met een lepel. Dat ze niet kan scheppen en niet de lepel zonder te draaien naar haar mond kan brengen interesseert haar niks. Ze probeert nog eens met haar andere hand de soep op haar lepel te prikken en begint dan te janken van de honger.

6. Dierenbeul

2 meter voor de hond gaat ze zitten met een soepstengel en roept hem. Je hoort de heupen van de oude hond kraken als hij overeind komt uit zijn mand. Vlak voordat hij de soepstengel kan pakken draait ze snel om en snauwt: ”nej”.

7. Vieze luiers

Verschonen is altijd al een top tijd geweest tussen mij en die kleine, maar nu kan ze naast niet stilliggen ook echt haar best doen om mij te irriteren. Als eens soort houdini trekt ze met een vloeiende beweging de strontluier onder haar kont vandaan met als gevolg een mooi bruin spoor op alles waar de luier langs kwam. “Tadaaaaa”, roept ze. En als ik dat voor ben door de luier snel te verwijderen gaan er twee handen eens lekker tussen haar benen voor een potje fimo kleien.

8. Belletje leuren

Terwijl ik met twee volle boodschappentassen de portiekdeuren open probeer te krijgen met mijn chip. Hoor ik vrolijk over de intercom “Hallo?! Wie is daar?” Blijkbaar sta ik met een zwaar ingespannen gezicht in de camera te kijken terwijl mijn dochter hard doorrent nadat ze had aangebeld.

9. Besluipt je constant

Ze kan net goed en wel lopen en laat ze dat nou gebruiken om als een soort ninja achter je stil te gaan staan. Op het moment dat je een stap naar achteren wilt doen bij het aanrecht voel je dat zij daar staat. Als een amateur acrobaat ninjarol je langs je dochter. Hierdoor stoot je hard je knie aan het aanrecht en je ribben breken je val op de keukentafel. Natuurlijk is ZIJ hard geschrokken en moet ZIJ dan ook getroost worden en wel NU!

10. Ik stampte NIET in de plassen!

Terwijl je dochter net in de plas is gelopen roep je “Niet in de plas stampen, NIET in de plas stampen, NIET IN DE PLAS STAMPEN! Wauw, wat luister je goed naar papa, maar ga nu maar staan, zucht”.

11. Stand-off

Jij wilt linksaf, maar je dochter rechtsaf. Jij doet een stap naar voren, zij doet een stap naar achteren. Jij kijkt haar zo dwingend mogelijk aan, zij kijkt kwijlend terug. Terwijl er een dorren struik tussen jullie door waait zie je het plezier in haar ogen toenemen.  Ze weet dat ze gewonnen heeft en gaat er in volle sprint vandoor.

12. Oh Oh

Na het omgooien van een glas melk zegt ze wel heel lief “Oh Oh”, maar dat betekent eigenlijk “Dat is echt heel vervelend voor jou om op te ruimen, het zit echt overal tussen”.

13. Ultimate fighting champion

Als een ultimate fighting champion is ze koningin in onverwachte kopstoten geven. Het ene moment ligt ze lief te spelen met de touwtjes van je sweater en het andere moment geeft ze vol een kopstoot op je neus. Je voelt het kraakbeen knarsen en er ontstaan twee tranen in je ooghoeken. Geamuseerd door je ineenkrimpen van de pijn lacht ze je eigenlijk gewoon uit. Niet alleen kopstoten kan ze goed, maar ook eye-gaugin, waar ze vol in je oog prikt en zegt: ”Oog!”, ze hoest vol in je gezicht met spetters en al of ze springt vol in je kruis.

Nogmaals,  ik hou elke dag meer van haar en dat is mede door deze streken, maar ik ben blij dat het een fase is en dat het over gaat als ze twee is … toch?

Geïnspireerd door… 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen