Waar ben je naar opzoek?

12 VERSCHRIKKELIJKE vragen die mensen stellen als je zwanger bent

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
12 VERSCHRIKKELIJKE vragen die mensen stellen als je zwanger bent

Toen ik zwanger was van mijn derde kind kreeg ik de meest rare vragen naar mijn hoofd geslingerd. Daar was ik echt verbaasd over! Een paar maanden eerder had ik een miskraam gehad en ik was juist heel blij dat ik nu ‘gewoon’ zwanger was van de derde. Maar het blijkt maar weer… er zijn mensen die geen blad voor de mond hebben en graag alles willen zeggen en vragen wat er in ze opkomt.

En ik ben niet de enige. Er zijn vele zwangere vrouwen die schrikbarende onbeleefde opmerkingen krijgen als ze zwanger zijn. Het is iets met die babybuik die ervoor zorgt dat mensen geen blad meer voor hun mond hebben. Ze flappen eruit wat er in ze opkomt. Moet kunnen toch?! En het gekke is… vaak zijn het zelf ook nog moeders. Die zouden toch beter moeten weten?

 1. “Ben je nou ALWEER zwanger?”
 2. “Gaat wel lekker hé al die kinderen zo vlak na elkaar?”
 3. “Je gaat nu vast en zeker ook door voor de vierde!”
 4. “Je gaat het wel houden?”
 5. “Een ongelukje zeker?”
 6. “Kon je het weer niet laten?”
 7. “Je bent wel enorm dik aan het worden…”
 8. “Ik mag toch hopen dat deze bevalling je beter af gaat…”
 9. “Weet je zeker dat je dit wel wil? Drie kinderen is druk hoor!”
 10. “Vindt de vader het net zo leuk dat je wéér zwanger bent?”
 11. “Je had toch al een jongen en een meisje, waarom dan nog een derde?”
 12. “Kost veel geld hoor zo’n kind!”

Echt… ik kan nog wel even doorgaan maar dit zijn toch wel de toppers!

Volg je Love2BeMama al op Instagram? *KLIK*

Je hebt vast ook wel eens zo’n rare opmerking gekregen. Vul je het lijstje aan? Laat je reactie achter in de comments.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Lisette zei

  ‘Weet je wel zeker dat het goed groeit? Ik vind je buik erg klein’ alsof ik er als verloskundige niet p zou letten ofzo.
  Oh, ben jij ook verloskundige? Was dan mijn antwoord. Duh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen