Waar ben je naar opzoek?

12 VERSCHRIKKELIJKE vragen die mensen stellen als je zwanger bent

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
12 VERSCHRIKKELIJKE vragen die mensen stellen als je zwanger bent

Toen ik zwanger was van mijn derde kind kreeg ik de meest rare vragen naar mijn hoofd geslingerd. Daar was ik echt verbaasd over! Een paar maanden eerder had ik een miskraam gehad en ik was juist heel blij dat ik nu ‘gewoon’ zwanger was van de derde. Maar het blijkt maar weer… er zijn mensen die geen blad voor de mond hebben en graag alles willen zeggen en vragen wat er in ze opkomt.

En ik ben niet de enige. Er zijn vele zwangere vrouwen die schrikbarende onbeleefde opmerkingen krijgen als ze zwanger zijn. Het is iets met die babybuik die ervoor zorgt dat mensen geen blad meer voor hun mond hebben. Ze flappen eruit wat er in ze opkomt. Moet kunnen toch?! En het gekke is… vaak zijn het zelf ook nog moeders. Die zouden toch beter moeten weten?

 1. “Ben je nou ALWEER zwanger?”
 2. “Gaat wel lekker hé al die kinderen zo vlak na elkaar?”
 3. “Je gaat nu vast en zeker ook door voor de vierde!”
 4. “Je gaat het wel houden?”
 5. “Een ongelukje zeker?”
 6. “Kon je het weer niet laten?”
 7. “Je bent wel enorm dik aan het worden…”
 8. “Ik mag toch hopen dat deze bevalling je beter af gaat…”
 9. “Weet je zeker dat je dit wel wil? Drie kinderen is druk hoor!”
 10. “Vindt de vader het net zo leuk dat je wéér zwanger bent?”
 11. “Je had toch al een jongen en een meisje, waarom dan nog een derde?”
 12. “Kost veel geld hoor zo’n kind!”

Echt… ik kan nog wel even doorgaan maar dit zijn toch wel de toppers!

Volg je Love2BeMama al op Instagram? *KLIK*

Je hebt vast ook wel eens zo’n rare opmerking gekregen. Vul je het lijstje aan? Laat je reactie achter in de comments.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Lisette zei

  ‘Weet je wel zeker dat het goed groeit? Ik vind je buik erg klein’ alsof ik er als verloskundige niet p zou letten ofzo.
  Oh, ben jij ook verloskundige? Was dan mijn antwoord. Duh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

 • 6 dagen geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

 • 7 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 3 maanden geleden
 • 1 minuut lezen