Waar ben je naar opzoek?

11 tips om te overleven als je boodschappen gaat doen MET kinderen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
11 tips om te overleven als je boodschappen gaat doen MET kinderen

Nu ik de titel van deze blog typ tel ik alvast af: in 3… 2… 1… alle perfecte moeders met de perfecte kinderen staan NU op! Hebben we dat ook weer gehad 🙂 Bij mij gaat het namelijk niet altijd zo fantastisch als ik met mijn kinderen boodschappen ga doen. Het is dat het een noodzakelijk kwaad is maar ik doe mijzelf en mijn kinderen er geen plezier mee. Daarom neem ik ze ook liever niet mee op sleeptouw maar af en toe moet het.

Dat ging maar weer nét goed!

Mijn geduld wordt dan zwaar op de proef gesteld en ik houd mijn hart vast als ze weer rakelings langs de schappen met wijnflessen gaan. Dat ging maar weer net goed. En juist op dat soort momenten hebben ze de behoefte om te rennen, aan elkaar te trekken en verstoppertje te spelen op de groente- en fruitafdeling.

Lees ook: Hoe houd je je kind bezig als je boodschappen doet?

Mijn 15 tips

Inmiddels heb ik zo’n 7 jaar ervaring en heb ik wel wat tips die ik graag met je wil delen om het doen van boodschappen net iets aangenamer te maken.

Tip 1: Planning is alles!

Kijk wat voor jullie het beste moment op de dag is om boodschappen te doen. Ben je geen ochtendmens? Wacht dan tot de middag.

Tip 2: Ga geen boodschappen doen als je moe bent

En ook niet als je kinderen moe zijn… dan wordt het echt niks.

Tip 3: Maak een boodschappenlijstje

Ik maak elke week een weekmenu. Dat scheelt nadenken en is ook voordeliger maar het doen van boodschappen gaat een stuk sneller met een boodschappenlijstje.

Tip 4: Voorbereiding

We hebben ze allemaal wel eens zien staan: de winkelwagens gevuld met boodschappen maar zonder eigenaar. We kunnen gissen naar de afloop maar meestal heeft het iets te maken met een kind: een kind wat moet plassen, een kind wat huilt, een kind wat moet poepen… Zorg ervoor dat je boodschappen gaat doen met kinderen die geplast en gepoept hebben én een volle maag hebben.

Tip 5: Personal Shopper

Kinderen willen graag helpen. Geef ze hun ‘eigen’ boodschappenlijstje en een eigen karretje of mandje. Het duurt misschien wel iets langer maar ze vinden het erg leuk om zelf boodschappen te doen. Zo wordt het voor hun ook een uitstapje.

Tip 6: Een race tegen de klok

Wil je snel door de winkel heen? Maak er dan een spelletje van om zo snel mogelijk alle producten bij elkaar te zoeken.

Tip 7: Eerst dit, dan dat

Kleine kinderen hebben weinig geduld en willen graag weten waar ze aan toe zijn. Bij mij kijken ze graag bij de tijdschriften als we in de supermarkt zijn. Vroeger, toen kon dat nog, werd ik door mijn moeder afgezet bij de tijdschriften en las ik de Donald Duck en de Tina. Tegenwoordig mag dat niet meer dus zeg ik dat we eerst de boodschappen gaan doen en dat we daarna bij de tijdschriften gaan kijken.

Tip 8: Pauzes

Heb je veel boodschappen te doen? Las dan halverwege een ‘pauze’ in. In veel supermarkten kun je koffie en thee krijgen. Neem wat te drinken voor je kind mee en houd een kleine koffiepauze.

Tip 9: Hamsteren!

Zijn er aanbiedingen? Sla dan groots in. Scheelt weer extra boodschappen doen en sjouwen bij de volgende sessie.

Tip 10: Plan vooruit

Ik maak hier veel gebruik van de voorraadkast en de vriezer en bezoek regelmatig de groenteboer voor vers fruit en verse groenten. Zo kan ik best wat dagen zonder de grote boodschappen overbruggen.

Tip 11: Blijf rustig, blijf ademhalen en ga door

Vergeet niet dat hoe goed je alles ook kunt plannen en van te voren over na kunt denken: het loopt altijd anders dan je zou willen. Je kind zal altijd een inzinking krijgen op het moment dat jij er helemaal niet op zit te wachten. Maar het geeft niet. Blijf kalm, het komt goed!

En… je kunt altijd online je boodschappen bestellen.

Bron hoofdbeeld: Stockfresh

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
  • Sharon zei

    Ik bestelde vaak, laatste tijd niet meer en dan probeer ik het te doen als de kids op school zijn. Mijn jongste nu net op school dus ineens weer alle tijd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen