Waar ben je naar opzoek?

Wat als peuters zouden kunnen sms’en

1 minuut lezen denise Denise Meijer
Wat als peuters zouden kunnen sms’en

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zo’n moeder ben die niet alleen onlosmakelijk is verbonden met haar kinderen, maar ook me haar mobiele telefoon.
Zo sta ik op het schoolplein steevast met mijn Samsung in mijn hand, mijn partner te appen over wat hij wil eten vanavond. Om zomaar een voorbeeld te noemen.

De smartphone en de peuter

Mijn zoon had al op vroege leeftijd veel interesse in hetzelfde apparaat en het duurde dan ook niet lang voordat hij er voor het eerst mee mocht ‘spelen’.
Gelukkig heb je het dan over leuke peuterspelletjes, de ‘kinderpagina’ op Netflix en dat soort kul. Dikwijls om hem even rustig te houden tijdens een avondje uit eten bijvoorbeeld (ja, zo’n moeder ben ik!).

Maar wat als peuter smsjes zouden kunnen sturen. Net zoals wij? Ik denk persoonlijk dat we heel erg blij moeten zijn dat lezen en schrijven nog niet tot hun capaciteiten behoort en dat we dus als moeder zijnde niet via de Whatsapp bereikbaar zijn voor onze kleintjes.

Lees ook: 15 herkenbare dingen voor moeders met een 2-jarige

Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden. De horror!

Peuters op WhatsApp

Peuters op WhatsApp

Peuters op WhatsApp

Peuters op WhatsApp

Peuters op WhatsApp

Bron hoofdbeeld: Stockfresh

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

  • 1 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen