Waar ben je naar opzoek?

10x wat je kan verwachten als je onverwachts op de koffie komt

2 minuten lezen denise Denise Meijer
10x wat je kan verwachten als je onverwachts op de koffie komt

Even op de koffie komen als je toevallig mijn huis passeert? Je bent vanzelfsprekend van harte welkom! Ja, ik ben hoogstwaarschijnlijk thuis, mijn man niet. Die is op zijn werk. Ik ook, maar dan (jaja) thuis.

Onverwachts bij een moeder op de koffie gaan

Een kleine waarschuwing is wel op zijn plek, want als je onaangekondigd voor de deur staat loop je het risico om in ieder geval één van de onderstaande dingen te mogen aanschouwen. Kan je daar niet tegen? Dan is op de ‘bonnefooi’ een ‘bakkie’ doen waarschijnlijk niet zo’n goed idee.

1. Verwacht geen perfect gestylde huisvrouw

Het eerste wat ik namelijk doe als ik thuiskom is het volgende: BH uit, spijkerbroek uit en ik glijdt in mijn gemakkelijke kloffie. Deze bestaat overwegend uit een trainingsbroek en mijn (ongewassen, maar zeer comfortabele) badjas.

2. Een overvolle salontafel

Meestal zijn hier de volgende dingen op te vinden: mijn laptop (want werk), lege koffiekopjes, een niet-identificeerbare substantie (peuterzoon) en waarschijnlijk iets van kleurpotloden, klei of magisch speelzand. De onderzetters liggen verspreid ONDER de tafel, dus je doet er goed aan om het kopje thee gewoon in handen te houden .

3. Tussen de bedrijven door heb ik nog geen tijd gehad om de vaatwasser in te ruimen…

… of aan te zetten. Dikke kans dat ik je koffiekopje dus ter plekke moet afwassen omdat alle schone exemplaren, al via de Senseo, op mijn overvolle salontafel zijn belandt.

4. Overal ligt speelgoed

Nee, dit ligt er niet altijd, maar ik hanteer voor mezelf één regel (om het leven een heel stuk makkelijker te maken): Opruimen doe ik pas als er geen enkele kans meer bestaat dat dezelfde ton met Lego naderhand alsnog over de vloer wordt leeggesmeten, of als er visite langskomt. Maar zoals ik bovenaan al stel: dat wist ik dus niet.

5. Schone of vuile was vind je overal

De was is altijd wel ergens te vinden. Ook in de wasmachine (die al drie dagen dezelfde was draait, omdat ik deze vergeten ben te drogen. Ruikt best lekker trouwens. Kuch, kuch).

6. Er huilt iemand…

Dit kan mijn kind zijn, maar er is een aanzienlijke kans dat ik degene ben met de tranen.

7. Je bent verplicht om te spelen

… Met blokken, auto’s, puzzels en het kinderkeukentje. Nee serieus: mijn kind zal doen alsof menselijke interactie hem normaal gesproken wordt onthouden en jij de enige persoon bent waar hij (na jaaaaren) mee mag spelen.

8. Ik zal verrast reageren

Maar echt heel erg blij dat je er bent! Waarschijnlijk, omdat ik je vast wel even alleen kan laten met de kinderen terwijl ik mijn haren ga wassen, mijn benen ga scheren en een gezichtsmaskertje neem om deze ‘gewonnen’ tijd optimaal te benutten.

9. De stofzuiger staat middenin de woonkamer

Omdat deze eigenlijk overdag altijd standby staat voor ongelukjes met hagelslag, broodkruimels en dergelijke.

10. De vloer plakt!

Want we hebben een peuter. En om de dweil standby te hebben staan? Dat gaat mij nog net iets te ver…

Al met al een goed lijstje voor op mijn voordeur, met daaronder een welgemeende: “Betreden MAG, maar geheel op eigen risico…” Trouwens… het gaat zeker wel wat ver om visite een geheimhoudingsverklaring te laten ondertekenen?

Wat kan iemand verwachten als ze onverwachts bij jou op de stoep staan?

Onverwachts op de koffie; betreden op eigen risico

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • sandra zei

  Heul Heul herkenbaar!!
  Wat ik mezelf heb aangeleerd is als ik uit bed kom (meestal ben ik als eerste beneden en maak wat later de kinderen wakker) eerst de afwasmachine uitruimen zodat er de dag door de vieze kopjes en bordjes meteen in de vaatwasser kunnen. Speelgoed slingert ook altijd door het huis en de stofzuiger staat ook altijd in de woonkamer. Het autokleed van ons zoontje laat ik tegenwoordig gewoon liggen in de kamer aangezien hij hem de volgende dag toch weer net zo hard pakt. En dan ook nog met het schaamrood op je kaken tegen de onverwachte visite zeggen: let maar niet op de rommel….

 • laura zei

  Heerlijk zeer herkenbaar

 • Andrea zei

  Wow, zo herkenbaar dit!!!
  En ik maar denken de enige te zijn die hetzelfde wasje vaak 2x moet wassen

 • Henny zei

  Hahaha, heel herkenbaar, de was staat in de kamer, met een peuter in huis veel handiger, de strijkplank staat er ook nog. Ook het potje van onze net zindelijke peuter staat ook midden in de kamer. Lekker makkelijk, kan ze er meteen op als ze moet. Het speelgoed van zoonlief ligt er ook nog, want dan kan hij er als hij uit school komt meteen weer mee spelen…. Kortom, hier is het al niet anders! Ik ben blij dat ik niet de enige ben…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 6 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 7 dagen geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 7 dagen geleden
 • 4 minuten lezen