Waar ben je naar opzoek?

10x HOERA, ik ben zwanger!

4 minuten lezen denise Denise Meijer
10x HOERA, ik ben zwanger!

We kennen natuurlijk alle negatieve kanten van een zwangerschap wel. Bijvoorbeeld 7 dingen die je moet weten over een keizersnede. Logisch, want zwanger zijn is niet altijd even makkelijk en daar mogen we naar hartenlust over blijven klagen. Gewoon, omdat het kan! Maar soms vergeten we daarmee wel dat een zwangerschap feitelijk gezien iets heel erg mooi’s kan wezen en geloof het of niet: Er zitten heel wat positieve kanten aan een zwangerschap. Speciaal voor de dames die het soms even niet meer zien zitten tijdens hun zwangerschap, of vandaag de dag even het einde zoek zijn, hebben wij 10 mooie reminders aan wat er precies zo leuk is aan de 9 maanden ‘draagtijd’.  

Voor alle zwangere vrouwen:

10x HOERA, ik ben zwanger!

Hoera, ik ben zwanger!

1. Klagen mag!

Oké, deze was dus na de opening heel erg voor de hand liggend. Maar het is wel waar. Als zwangere vrouw mag je best klagen over pijntjes, misselijkheid en vermoeidheid. Niemand kijkt er raar van op en niemand zal er over oordelen. Zwanger zijn is namelijk best een flinke opgave voor je lichaam en een beetje zeuren hoort erbij.

2. Je bent nooit alleen

Een hele gezellige gedachte. Het is ook nog eens helemaal waar! Je draagt namelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week een extra mensje bij je. En wat geeft er een beter gevoel dan dat deze zijn, of haar aanwezigheid goed duidelijk maakt met een goed gemikte schop in je maag? Niets dus.

3. Cadeautjes!

Je kan het ontkennen wat je wilt, maar ook al zijn we 80, als het om cadeautjes gaat blijven we altijd een klein beetje kind. Nog een voordeel als je zwanger bent! Want hoewel de presentjes vooral voor de baby zijn… Je hart maakt evengoed een sprongetje als je een leuk ingepakt pakje voorbij ziet komen die JIJ mag uitpakken.

4. Ben je onredelijk? Het wordt je vergeven…

Je MAG in huilen uitbarsten, omdat er toevallig geen bosvruchten sorbetijs in huis te vinden is. Net zoals je uit je stekker mag schieten, omdat manlief zijn sokken weer eens laat slingeren. Hormonen doen rare dingen met het humeur van een vrouw en feit is dat deze ‘hormonsters’ tijdens een zwangerschap het net even wat vaker de overhand nemen. Daar kan jij niets aan doen en gelukkig zijn de meeste mensen zich daar van bewust.

5. Je wordt in de watten gelegd

Je valt nu onder  mensen maken plaats voor je in de bus’ categorie en doen ze dit niet? Dan zijn ze asociaal. Iedereen weet namelijk dat een zwangere vrouw gekoesterd moet worden en je kan dit ook zonder schuldgevoel over je heen laten komen. Zelfs als je dagelijks jouw opgeblazen, zweetvoetjes onder je man zijn neus moet duwen voor een welverdiende voetmassage.

6. Vol verwachting klopt jouw hart!

Eigenlijk heb je in 9 maanden tijd nog nooit zo veel gehad om naar uit te kijken! Wat dacht je van de 12 weken echo, de 20 weken echo en eigenlijk elk ander moment dat je even naar je baby mag spieken. Het leukste moment is wanneer het geslacht van je baby kan worden medegedeeld. Of dit nu is met 20 weken, of tijdens de bevalling. Elk baby-gerelateerd moment is magisch en iets waar je naar uit kan kijken.

7. Ongegeneerd shoppen

Bijna elke vrouw is gek op winkelen en laat een zwangerschap nu precies het juiste excuus bieden om ‘even goed los te gaan’ in kledingwinkels, op de meubelboulevard en in babywinkeltjes. Een ‘excuus’ is eigenlijk niet eens het juiste woord, want nieuwe (zwangerschaps)kleding en het inrichten van een babykamer hoort gewoon erbij!

Je mag je lekker laten gaan met shoppen want met een groeiende buik heb je nieuwe zwangerschapslingerie (omdat je borsten groeien, en dat is natuurlijk ook een dik pluspunt) en zwangerschapskleding nodig 🙂

8. “Hee dikke!” is geen belediging meer

Sterker nog. Het is een compliment! Zwangere vrouwen zien er graag zwanger uit en deze opmerking is het bewijs dat het groeiende buikje zichtbaar is geworden. Het is in ieder geval goed duidelijk dat je zwanger bent. Anders zou niemand zomaar ‘dikke’ tegen je durven zeggen, zonder bang te zijn voor een schedelbasisfractuur door middel van een handtasje.

9. Je hebt een goede reden om het voornemen “gezonder leven” eindelijk eens na te komen

Eigenlijk de beste reden ooit! Geen alcohol drinken, niet roken, voldoende blijven bewegen en elke dag braaf je vitamines en mineralen binnen krijgen komt je baby niet alleen ten goede, maar is ook een weldaad voor je eigen lichaam. Na deze negen maanden ben je zelf ook als herboren.

10. DE baby!

Dit lijkt mij wel de duidelijkste, en leukste reden van een zwangerschap. Aan het einde van de dag groeit er namelijk een kindje in jouw buik en niet zomaar een kindje: Het is jullie baby! Het kersje op de taart na 9 maanden genieten en geloof mij nou maar. Je gaat het zwanger zijn nog missen ook!

Oohja en is het dan eindelijk zover, laat deze blog dan even aan je man lezen: dit moet je man vooral NIET zeggen tijdens je bevalling! Dan is hij alvast voorbereid… Geniet ervan!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen