Waar ben je naar opzoek?

Zoek je eigen momenten van geluk

1 minuut lezen Esmee
Zoek je eigen momenten van geluk

Het kan in de geur van een wasmiddel zitten, in een tekening van mijn dochter van ons ‘koninklijk’ gezin of in die warmte van een zonnestraal die mij dat kleine momentje van geluk kan geven. In deze maand van feestelijke drukte kan ik van deze hele kleine momenten extra genieten!

GeluksmomentDie kleine momenten van geluk

De koffiegeur van de Douwe Egberts fabriek als ik op een koude ochtend op de fiets zit, de stilte tijdens een wandeling in de vroege avond en de klanken uit de platenspeler waar onze kinderen platen met luisterverhalen op draaien. Vooral die laatste is voor mij echt een moment van geluk. Als kind ging ik, voordat mijn ouders wakker werden, zelf naar beneden en zette de platenspeler aan. Robinson Crusoe was absoluut mijn favoriet en deze heb ik onlangs weer gevonden in een kringloopwinkel. Hoe fijn is het dan om mijn dochter te zien genieten als ze hiernaar luistert! Ik zie mezelf zitten… ‘Wat is er, mam?’ vraagt ze. ‘Ik luisterde dit ook als kind,’ beantwoord ik haar vraag. ‘Je bent ook nog een kind!’ ‘Nee, lieverd…’ ‘Jawel, een kind van je moeder!’

Moment van geluk

Het kind in jezelf

Dan denk ik aan vroeger.. Hoe ik als klein kind was en aan mijn eigen moeder. Hoe ze me in de nacht troostte met een kopje thee als ik bang was. De keren dat ze me hielp met mijn huiswerk en de woensdagmiddagen die altijd extra bijzonder waren. Wij samen op de bank en het maakte niet uit wat we deden, het was gezellig!

Ze heeft gelijk! Ik ben ook nog een kind… en dat gevoel mag er zijn. Het houdt me jong en ook bewust van het geluk dat ik nu zelf heb, eigen kinderen. Misschien word ik nu wat sentimenteel, maar dat komt  ook door de decembermaand waar we nu in zitten en de kerstboom die ik opzet vandaag met op de achtergrond de muziek van Wham!

Geniet van het leven

Het geluk van thuis

Wat fijn om te merken dat ik lekker in mijn vel zit. Ik kan genieten van de momenten die nu zijn en ben trots op mijn gezin! Fijne decembermaand allemaal! En probeer vooral zelf ook stil te staan bij jouw geluksmomentje…

Wat is jouw geluksmomentje?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen