Waar ben je naar opzoek?

10x Help! Zo kom je die eerste schooldagen door…

3 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
10x Help! Zo kom je die eerste schooldagen door…

woman-601568_1920

Je kind afgelopen maandag ook (voor het eerst) naar school gebracht? Voel je je dan ook zo ontheemd? Wat is het dan opeens stil in huis! Met deze 10 tips kom je die eerste schooldagen wel door…

Maandag was het de eerste schooldag van mijn dochter. Nog geen vier, maar nu al op proef naar school. Oh, wat spannend, maar oh wat was ze er aan toe. Met gemengde gevoelens bracht ik ons meisje tot in het schoollokaal. Wat was ze trots op haar grote Frozen rugzak, en wat was ik trots op haar. Zoals ze ging zitten op haar stoeltje. Zoals ze gewoon al snel druk was, zonder zich druk te maken over mama die weer weg ging.

Waterlanders?

Ik had waterlanders verwacht. Niet bij haar, maar bij mijzelf. Gelukkig viel dat mee. Mede ook doordat ik nog zo’n veeleisend, ondeugend smurfje thuis heb, dat al mijn aandacht opeist. Geen tijd. Doorgaan. Wat nu als ik dat niet had gehad? Of wat nu als je net je laatste spruit naar school hebt gebracht? Wat doe je dan zo’n dag zonder kind(eren)?

Lees ook: De 10 type moeders die je ontmoet op de eerste schooldag van je kind

Hoe kom je nu je dagen door, na die heerlijke lome zomervakantie? Wat een stilte in eens. Wat voelt het huis dan vreemd aan. Daarom een paar tipjes:

10x Help! Zo kom je die eerste schooldagen door…

 1. Zet een hele grote bak koffie, en drink deze lekker op. Let wel. Niet in een keer. Je hoeft je niet te haasten. Je kunt rustig aan je bakkie zitten, zonder dat deze koud wordt, of zonder dat je moet opletten of je hete kop koffie geen gevaar vormt voor je kleine smurf(en). Zeg maar: dag lauwe koffie. Goedemorgen lekker bakkie!
 2. Als je net als ik ZZP’er bent én mama, is nu de tijd om wellicht zaken op orde te stellen. Administratie dan maar? Is dat ook weer gebeurd.
 3. Of misschien toch maar terugkruipen in je bedje en gewoon nog even lekker slapen.
 4. Schoonmaken en opruimen en heel veel dingen gewoon weg gooien. Yeah. Dat ruimt lekker op! Zonder: Mama, wat doe je met mijn …….??? (Hahaha *evil laugh* Allemaal in de container die frutsels!)
 5. Bij een beetje weer kun je lekker in de tuin gaan werken.
 6. Gewoon op de bank zitten genieten van de stilte.
 7. Oude foto-albums doorbladeren. Och, snik. Gut. Nee. Doe. Toch. Maar. Niet. #nostalgie Toen waren ze nog klein. Zucht. Neeeeeeeeeeeeeeeeeee.
 8. Lekker shoppen. Online, live in de winkel. Het maakt niet uit. Geef geld uit. Deze keer aan jezelf. Ok. Die leuke kleren voor zoon- of dochterlief kunnen er ook nog wel bij.
 9. Begin lekker met al je favoriete series de laatste episodes terug te kijken, van voor de zomervakantie. De cliffhangers, de emotionele momenten. Yes. Zit jij er weer helemaal in, als ze straks allemaal weer terug komen op televisie. Wanneer komt Greys Anatomy’s nou weer terug????? Ennuh, wist je al dat Prison Break terug komt. Jawel. Met die hele fijne acteur. Hoe heet die ook al weer? Die met dat torso? Alleen jammer dan dat hij niet hetero is. Zucht.
 10. Ook zo’n fijne. Ga lekker douchen of badderen. Helemaal zen. Neem een spa dagje. Loop rond in je badjas. Geniet van het feit dat je nu je haren wel helemaal goed kunt uitspoelen, zonder dat je je de douche hoeft uit te haasten, omdat die kleine smurf weer eens op zijn of haar snufferd is gegaan of iets anders heeft gedaan, waardoor jij geen tijd meer hebt om normaal te douchen.

Als je nu je dagen niet doorkomt, dan weten we het ook niet meer. Succes. Leuk is anders soms. Zeker als je – net zoals ik – gewoon zo kunt genieten van de aanwezigheid van je kinderen. Natuurlijk, het is ook wel eens fijn om gewoon het huis ‘voor jezelf’ te hebben. Lekker rustig vooral. Toch vind ik het vooral jammer.

We hebben het zo leuk samen <3 Op naar de herfstvakantie?!

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen