Waar ben je naar opzoek?

10x gratis ‘me-time’

3 minuten lezen admin Love2BeMama
10x gratis ‘me-time’

Heb jij wel eens tijd voor jezelf? Ben je op zoek naar gratis me-time. Stop dan met zoeken en lees hier verder. Het managen van een gezin met  kinderen lijkt soms meer op het runnen van een bedrijf. Alle processen moeten op elkaar afgestemd zijn zodat alles vlekkeloos verloopt. Mama is toch vaak de spil van het gezin. Een veel gehoorde klacht is dan ook dat je nooit eens aan jezelf toekomt. Daar moet verandering in komen. En tijd voor jezelf hoeft niks te kosten. Je kunt gratis me-time inplannen met de ideeën die wij je hier geven.

Hoeveel keer?

Onlangs las ik in een artikel dat een kind gemiddeld 500 keer per dag ‘mama’ zegt. In mijn geval zou dat betekenen 2000 keer per dag (want vier kinderen). Hoewel dit vast niet wetenschappelijk bewezen is voelt het inderdaad soms wel eens zo. Natuurlijk kan ik allerlei zaken bedenken om voor mijzelf te doen. Dagje stad of een avondje uit. Maar de praktische (en financiële) uitvoering daarvan is toch wat moeilijker als je in je eentje voor vier kinderen zorgt, werkt én studeert. De uitdaging is dus om binnen het gezin zoveel mogelijk  momenten te creëren om even wat tijd voor mezelf te hebben. Een ontspannen mama is een blije mama. Dus plan tijd voor jezelf in!

Gratis me-time tips

Mijn tips deel ik met jou en ik zou zeggen: pak je moment!

 1. Eens in de zoveel tijd geef ik mezelf een goede ‘beurt’ onder de douche. Na een uitgebreide sessie scrubben, scheren, harsen en smeren ben ik er weer helemaal klaar voor. En nee, daarbij let ik dan niet op de hoeveelheid water die ik (mis) gebruik.
 2. Als ik in mijn eentje in mijn auto rij ga ik helemaal uit mijn dak. Radio 538 aan en heerlijk mee blèren of janken. Geen last van kinderen die me zien op een kwetsbaar moment of de muziek te hard vinden of klachten hebben over mijn zangkwaliteiten. Op een heel gekke dagen ga ik dan ook wel eens stiekem in mijn eentje uit eten. Ff langs de Mac drive!
 3. Ik heb een hond. Deze komt verbazingwekkend goed van pas. ‘Kinderen, ik ga de hond uitlaten. Het wordt een lange wandeling!’ Ondertussen bel ik dan met een vriendin. Heerlijk om gewoon eens rustig te kunnen telefoneren zonder mezelf steeds te moeten verstoppen of te verplaatsen naar een andere ruimte en het gesprek steeds te moeten onderbreken met: ‘Ik ben nu even aan het bellen.’
 4. Appie.nl is mijn nieuwe vriend. Natuurlijk, heel decadent zo’n service. Maar wat een heerlijkheid. Ik heb voor mijn gevoel de hele dag voor mijzelf als Appie.nl komt.
 5. Ik koop de cappuccino groot in. Na iedere taak die ik heb uitgevoerd besluit ik dat het tijd is voor een rustmoment voor mama. Liefst inclusief tijdschrift én chocoladepinda’s. Nee kinderen, die pinda’s zijn voor mij!
 6. Onder het mom ‘mama moet vandaag werken, jullie moeten overblijven’ geniet ik zo af en toe stiekem van een heerlijke lunch met een vriendin. Op een heel gekke dag zelfs met een rosé erbij op een zeer vreemd tijdstip.
 7. Yes, het is weekend en in het weekend slaapt mama uit. Voor het intypen van het wachtwoord van een nieuwe app die je wilt downloaden ben ik NIET beschikbaar. Als ik uitslaap zoek je het maar uit met je beeldscherm(en). Mijn deur is dicht. Ik blijf zo lang mogelijk boven.
 8. Zolang niemand je komt storen kan de was opvouwen op twee hoog (ver weg van de kinderen) met een gezellig muziekje erbij uitermate ontspannend zijn.
 9. Wat is jullie plan vandaag kinderen? ‘Nou, wij gaan vandaag onbeperkt tv kijken, hangen en gamen.’ Belachelijk. Mijn kinderen hebben helemaal geen aandacht voor mij…..Nou, dan houd ik me ondertussen wel even met mijzelf bezig.

‘Me-time’ is een keuze! Hoe ziet jou nummer 10 eruit?

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar post@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen