Waar ben je naar opzoek?

5x zo maak je de kerstboom Dreumes Proof

4 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
5x zo maak je de kerstboom Dreumes Proof

Kerstboom dreumes proof

Genoeg tips te vinden op het internet hoe je dat doet met dieren en een kerstboom. Maar hoe doe je dat met je ontdekkende dreumes? Wat als die de hele kerstboom omver trekt? Ok. Je kunt gewoon GEEN kerstboom nemen, maar dat is toch helemaal niet gezellig! Daarom 5x Zo Maak je de kerstboom Dreumes Proof…

Welgeteld wordt dit inmiddels het tweede jaar voor ons met een kruipende dreumes in huis. Mijn dochter vormde alleen tijdens haar tweede levensjaar een bedreiging voor de kerstboom, of andersom. Het is net hoe je het bekijkt. Nu is het mijn zoontje, en hij is nog driester, nog wilder, nog … Nouja. Vul maar in. Niet te stuiten dus. Onze boze, waarschuwende stemmen doen hem niks. In tegendeel. Hij lacht erom. Muhaha. Meneer vindt het bijzonder grappig, wanneer wij streng tegen hem zeggen: “Nee, Dat mag Niet!” Zodra we dat roepen, draait hij zich altijd even naar ons om, kijkt ons aan. Meestal met een ondeugend lachje. Om vervolgens gewoon door te gaan waar hij mee bezig was. Ons geluidssysteem is uiterst boeiend, maar ook de snoeren moeten altijd bekeken, betast en liefst ook in de mond gestopt worden. Dus. Ja. Wat doe je dan met de kerstboom? Oei. Die glazen ballen! Je moet er niet aan denken. Ook al weet je nu wat van ehbo.

Ok. Je kunt natuurlijk ook gewoon een zachte vilten kerstboom kopen. Zo eentje dus. Zie hieronder. Maar daarover gaat het gewoon niet. We willen een ECHTE. Geen nepperd. Deze vijf tips zijn dus van toepassing op de echte-kerstbomen-liefhebbers, zoals ik.

Nepperd

Tip 1. Je zou kunnen doen wat wij de eerste keer deden, toen wij voor dit Kerstboom Dreumes Dilemma stonden. Gewoon een wat kleinere kerstboom kopen en die hoog en droog op een tafel zetten waar je dreumes niet bij kan komen. Je kerstboom valt nog meer op, en hij valt in ieder geval niet om. Tenminste, als je de boom stabiel neerzet natuurlijk.

Tip 2. Je zou er zelfs een hekje om heen kunnen zetten. Je weet wel van die hekjes die je bijvoorbeeld ook voor de keuken neerzet of een open trap in de woonkamer? Ja. Die dus. Ook handig. Dat heb ik een keer bij een vriendin gezien, en het werkte echt goed. Wat ook werkt is zelf een barricade creëren met zware dozen eromheen. Die zware dozen (of cadeaus) pak je in met leuk kerstpapier. Zo staat het ook nog eens heel erg kerstig. Alleen jammer voor je – in mijn geval 3-jarige dochter – die er niets van zal begrijpen dat ze deze cadeautjes niet mag uitpakken, terwijl ze dat met Sinterklaas wel mocht… Huisdier proof is het in ieder geval NIET, heb ik ook gezien bij die vriendin van mij. Daarvoor zul je het bij de plantenspuit moeten houden!

dozen om kerstboom

Plantenspuit

Tip 3. Over de plantenspuit gesproken. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar misschien werkt het ook bij dreumesen die je kerstboom willen terroriseren? Je kunt het altijd uitproberen. Laat hieronder gerust je reactie achter om te laten weten of het heeft gewerkt of niet. We zijn erg benieuwd naar de ervaringen!

Tip 4. Locatie, locatie, locatie. Hoog en droog hadden we al gehad, maar je kunt de kerstboom natuurlijk ook gewoon buiten neerzetten. Plant je hem gelijk in je tuin. Kun je er veilig vanachter het raam naar kijken. Voordeel: kun je hem elk jaar hergebruiken en het staat toch leuk zo’n boom. Die versier je dan, evt. doe je er ook versiering in die geschikt is voor buiten, als je dat leuk vind. Bovendien, kun je er nog vogelvoer in hangen. Zij hun kerstdiner. Jij ook!

Opvoeden Die Hap

Tip 5. Toch liever binnen? Niets zo leuk als een kerstboom in huis en dan die geur. Ooooh. Dennenboom! Tip 5 is eentje die we dit jaar zelf gaan uitproberen, ondanks de gevaren met onze kleine wereldontdekker. Wat de tip is? Gewoon. Opvoeden. Die. Hap! Yep. Zo doen we het met de meeste dingen. We roepen gewoon continue “Nee”. Nu worden we daarin dus momenteel niet zo serieus genomen, maar dat komt nog wel. Daarbij is het goed opletten geblazen. Gelukkig hebben we ook nog de box in de woonkamer staan. Ook hierin kan de kleine man zich af en toe prima vermaken. Met de juiste speeltjes erin. Waarom niet…?!

Wij kopen de kerstboom op papadag. Ik heb er nu al zin in. Wordt wel een hele operatie, want ja we willen met het hele gezin. Tenminste dat wil ik. Dat past niet meer met een boom in één auto. Dus dat wordt met twee auto’s een kerstboom halen. Nou. Zeker weten dat mijn dochter dat AWESOME gaat vinden of AMAZING. Die kreten bezigt ze de laatste weken te pas en te onpas. Noemt ze mij MOM en zichzelf DOC. Mogen jullie raden welke serie ze graag kijkt.

Veel Kerstboom-Shop-en-Versier-Plezier mensen!

Reacties
 • Sabine zei

  Ik heb ook eens gehoord de kerstboom in de box. Staat gezellig en je dreumes aan er niet bij haha.
  Wie weet het proberen waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen