Waar ben je naar opzoek?

10 tips om een wc-rol op een andere manier te gebruiken

3 minuten lezen Marian Alons
10 tips om een wc-rol op een andere manier te gebruiken

Super leuke ideeën om samen met je kind te maken. Handig: tips om je wc-rol te hergebruiken.

1. Mobiel-houder
Snijd met een stanleymes een gleuf, in de dikte van je telefoon, uit de wc-rol. Nog even het rolletje versieren met bijvoorbeeld cadeaupapier en je mobiel-houder (en speaker) is klaar!

Pinterest

 

2. Maak een kunstwerk
Leuk om samen met je kinderen te doen! Vouw en bewerk de wc-rolletjes in de juiste vorm, dip ze in verf en stempel ze op papier. Ideeën voor vormen: rondje (duh), vierkant, driehoek, sterretje. Je kan ook vormen combineren, door een bloemetje te maken door bijvoorbeeld een rondje te omcirkelen met andere rondjes.

Pinterest

3. Voer de vogeltjes
Heel simpel! Smeer de rolletjes in met pindakaas. Rol ze vervolgens door de vogelvoer. Zorg ervoor dat de rolletjes goed bedekt zijn met korrels en zaadjes. Nu kun je een touwtje aan er door heen doen en ‘m ophangen. Heb je nog pindakaas over? Smeer het aan de binnenkant van het rolletje. Zo wordt het voor de vogeltjes een zoektocht!

Pinterest

4. Knikkerbaan
Vind je het niet erg om je deur te beplakken? Dan is dit idee superleuk voor jou en je kids! Knip sommige wc-rolletjes doormidden, houdt anderen juist heel en geef ze een kleurtje met verf of stiften. Het is het handigst als je bovenaan begint bij je knikkerbaan. Zorg ervoor dat de rolletjes en de halve rolletjes in elkaar overlopen en maak een stoere baan vol bochten. Als je onderaan de deur bent, kun je daar een opvangbakje maken of je verbindt de wc-rol-knikkerbaan aan een echte knikkerbaan. Leuk voor eindeloos plezier!

Dit idee kan natuurlijk ook met keukenrollen.

Pinterest

5. Organiseer de boel
Heb jij superveel snoer pennen, stiften of snoertjes? Misschien is deze opruimt dan geschikt voor jou! Het idee is dat je de pennen en stiften rechtop in de verticaal geplaatste wc-rolletjes zet. Zo kun je meerdere rolletjes naast elkaar zetten en tegen elkaar aanplakken. Wil je het nóg wat netter maken? Koop of knutsel een doosje in elkaar waar je de rolletjes inplaats. Dit staat super georganiseerd. Als laatste kun je het doosje en de wc-rolletjes mooi maken met verf of inpakpapier.

Pinterest

6. Kunst
Niemand heeft straks zo’n mooie (en vooral GOEDKOPE) lamp, spiegel of kunstwerk als jij! Wat heb je er voor nodig? Een wc-rolletjes en een spiegeltje of klokje. Knip de wc-rolletjes in de lengte doormidden, dip ze in een kleur verf naar keuze en laat ze goed drogen. Vervolgens kun je ze in een gewenste vorm drukken of buigen. In onderstaand voorbeeld zie je bijvoorbeeld ovaalvormige rolletjes. Als je ze allemaal aan elkaar lijmt, kun je er een bijzondere vorm van maken.

Pinterest

7. Halloween

Oké, het griezelfeestje van het jaar, Halloween, duurt nog even. Maar deze knutseltip is ook erg leuk voor een kinderfeestje. Knip met een schaar of snijd met een stanleymes oogjes in de rolletjes. Oefen met verschillende vormen en je krijgt vrolijke, boze of enge oogjes. Als je in elk rolletje een glow in the dark-staafje legt, geven de oogjes licht en dat zorgt voor spooky effect!


 Pinterest

 

 

8. Tuinieren

Het is lente en dus zijn we allemaal weer aan het tuinieren geslagen. Wist je dat ook heel simpel en goedkoop soorten zaadjes kan scheiden van elkaar? Knip de rolletjes in de breedte doormidden, vul ze met potgrond en plant je zaadje. Als je echt compleet los wilt gaan, kun je de rolletjes ook nog opleuken door ze een kleurtje te geven. Tip: ook erg handig om op de rolletjes te schrijven wat je hebt gepoot.

 

Pinterest

9. Om cadeaupapier te bewaren
Heb jij ook altijd dat je rol inpakpapier, nadat je hem één keer hebt gebruikt, nooit netjes blijft liggen en weer uitrolt? Knip een wc-rolletje in de lengte door en gebruik ‘m om cadeaupapier netjes te bewaren. Klem het rolletje om het papier heen en het papier gaat nergens meer naartoe, zonder jouw toestemming!


Pinterest

10. Feestkroontje
Deze laatste tip ziet er erg ingewikkeld uit, maar dat valt reuze mee! Het is veel makkelijker dan je denkt. Je kunt het rolletje inkleuren met stiften, verven of beplakken met tape met vrolijke motiefjes. De tape kun je er omheen wikkelen en voor elk randje weer een nieuw kleurtje gebruiken. Knip aan één kant van het rolletje driehoekjes uit het karton en je hebt een kroontje gemaakt. Nu hoef je alleen nog maar een elastiekje aan het kroontje vast te maken en klaar is je feestmuts!


Pinterest

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen