Waar ben je naar opzoek?

10 dingen die een ouder nooit mag doen…

4 minuten lezen Pascal Meulenbelt
10 dingen die een ouder nooit mag doen…

kinderen televisie

…Maar toch stiekem wel eens is overkomen. Het overkomt de besten!

Voordat we kinderen hebben zeggen we massaal tegen elkaar: ik ga dit en dat nooit doen. Hoe kunnen mensen dat hun kinderen aan doen? Ik hoop echt niet dat ik zo’n ouder word. Een paar jaar later krabbel je terug. Ook jij bent door het virus gegrepen. Ook jij bent zo’n ouder geworden. Zo’n ouder die klagend in een te warm zwembad zit, die smeekt om een beetje rust of waarvan de wallen tot aan de knieën hangen. Maar welke dingen zouden ouders ook al weer nooit doen? De volgende 10 punten hebben veel ouders voor de bevalling afgezworen maar het overkomt ze toch wel eens… 

1. Je kind vergeten

Het klinkt erger dan dat het is. Natuurlijk een kind vergeten mag en kan natuurlijk niet maar is het je nooit overkomen? Je ben op pad met je drie kinderen en hun vriendjes. Op de terugweg moet je nog even tanken. Een paar minuten later is de tank weer vol en stap je in de auto. Je kijkt om je heen en ziet ze allemaal zitten. Althans, dat denk je. Je rijdt weg en kijkt nog eens goed. SHHIIITTTT. Pietje is er niet. Je trekt aan de handrem en gooit de auto in een soepele beweging om. Binnen 2 minuten ben je weer bij het tankstation en daar staat Pietje heel onschuldig te zijn. Nog voordat je bij hem bent ga je tierend en vloekend tekeer tegen hem: “Ik zei toch: In de auto blijven zitten!!”

2. De corrigerende tik

Een kind slaan is uit de boze. Ik ben het er helemaal mee eens maar waar ligt de grens van slaan en een corrigerende tik? Soms, kan ik mij voorstellen, is het nodig om eens een corrigerende tik uit te delen. Zo zijn, de meeste van ons ook opgegroeid. Tegenwoordig word je raar aangekeken wanneer je dit doet. Het is zelfs zo erg dat als je niet oppast je ook nog eens voor de rechter moet verschijnen. Nee, het is iets wat iedereen afzweert voor de bevalling maar wat minstens door elke ouder zijn hoofd heeft gespookt.

3. Chanteren

Een typisch geval van: Ik hoop niet dat ik later zo’n ouder word… Als je nou niet stil bent…, als je nou niet rustig doet…, als je nou niet je bordje leeg eet…Dan mag je geen tv kijken…, krijg je geen snoepje of moet je naar bed. Vingers! Wie van jullie wilde dit nooit doen en heeft het toch, al dan niet regelmatig, gedaan?

4. Schreeuwen

Soms, soms kan het gewoon niet anders. Al het bloed is al onder je nagels verdwenen en je geduld is op. Dan kan de bom wel eens barsten. Dan kan het wel eens zo zijn dat je een kleine stemverheffing niet meer tegen kan gaan. NU NAAR JE KAMER!!!!!

5. Slecht en snel/ makkelijk voedsel geven

De gezondheid van ons kind staat voorop. Voordat je bevallen bent heb je alle kookboeken en kinderengerechten ondersteboven gehouden, uitgeplozen en uitgelicht. Je wil dat jouw kind alleen maar goed en gezond voedsel voorgeschoteld krijgt. Een aantal maanden later is niets minder waar. Patat is inmiddels het lievelingseten van je kleine en de la ligt vol met snoep.

6. Doen alsof je het niet hoort/ negeren

Maammmmm, Mama, maammmaaaa, mam, MAM, MAAAAMMMMM! Je hoort het wel maar je wil het niet meer horen. Je bent het even zat. Zo zat dat je gewoon je kind negeert.

7. Opsluiten

Als het negeren niet meer werkt dan kan je ze wel achter het behang plakken. Nou is dit zonde van het behang dus is je kind opsluiten een makkelijkere optie. Vroeger… vroeger sloten ze de kinderen op in de kelder. Dit vind ik zelf net iets te ver gaan maar op de gang of slaapkamer moet kunnen. Het is wel handig dat je het eerste punt niet al hebt toepast. Dat zou wel heel zielig zijn.

8. Niet consequent zijn

De ene keer mag het niet en de andere keer wel. Iedereen kent het wel. Het liefst zeg je nee maar dat schattige gezichtje kan je toch niet weigeren?

9. Betalen

Deze ligt in de lijn van chanteren maar is toch net iets anders. Als ze iets groter worden is dat snoepje niet goed genoeg meer. Dan kan je ze alleen nog maar triggeren met munten, waardevolle munten. Je komt er niet meer zo makkelijk af om rust te creëren. Nee het gaat je vanaf dat moment veel geld kosten. Vooral omdat ze jou gaan chanteren: Mama, ik zal niets tegen papa zeggen maar dat kost je wel 5 euro.

10. Ze met hun gezicht in de televisie drukken

De televisie blijft een bijzonder voorwerp voor kinderen. Je zet ze ervoor en ze leven een tijdje in een andere wereld. Af en toe is het heel handig. Televisie aan en zelf even het eten voorbereiden of andere dingen doen. Maar het gezeur: “Mama, mag ik tv kijken?” Die vraag kan je inmiddels wel dromen. Heb jij het al eens gedaan? Wanneer je kleine, hypnotiserend op 1,3 cm van het scherm, tv staat te kijken, met zijn of haar neus tegen het scherm aan geduwd?

Welke punten zijn herkenbaar (al dan niet met een korreltje zout) voor jou? Laat het ons weten!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen