Waar ben je naar opzoek?

10.000 euro omdat je dochter niet op de klassenfoto staat

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
10.000 euro omdat je dochter niet op de klassenfoto staat

Als moeder vind je een kiekje van je kleine altijd leuk, en klassenfoto’s zijn al helemaal plaatjes om te bewaren voor later. Hoe erg is het dan als je dochter niet op de klassenfoto staat? Deze moeder vindt het zo erg, dat ze er 10.000 euro voor vraagt.

Planning

De Haagse Maria Montessorischool had de Islamitische feestdagen nog niet opgenomen in de jaarplanning, waardoor het kon gebeuren dat de schoolfotograaf op de dag van het offerfeest kwam. En blijkbaar was het een goede fotograaf, want hij kon niet meer op een andere dag.

Lees ook: Ik ben (ook) geen klassenmoeder, sorry!

De moeder is hier zo kwaad om, dat ze naar de rechter is gestapt. Volgens haar advocaat is het voorval een klassiek voorbeeld van discriminatie en had de school de plicht om het fotomoment te verzetten.

Alternatieven

De school erkend dat de planning niet helemaal handig was. Ze heeft nog geprobeerd de schade te beperken, door de klassenfoto’s vroeg in de ochtend te laten maken, zodat de islamitische kinderen de rest van de dag wel vrij hadden. De moeder heeft hier echter geen gebruik van gemaakt, omdat zij die ochtend met haar man en kinderen in de moskee zat.

De adjunct-directeur heeft ook nog een poging gedaan om het goed te maken. Hij heeft, drie weken na het officiële fotomoment, zelf een foto gemaakt waar alle leerlingen op staan.

Niet genoeg

Maar al deze alternatieven mochten niet baten. De moeder blijft boos. In de rechtbank zei ze huilden: “Weet u hoe het voelt als je dochtertje van vijf elke dag bij binnenkomst in de klas naar de foto kijkt en vraagt ‘Mama, waarom sta ik hier niet op?’ Dat kan je niet aan een kind uitleggen.”

Lees ook: Als je geen haar hebt en het is ‘Gek Haar Dag’ op school

De rechter is het met de moeder eens dat de school niet genoeg heeft gedaan om ervoor te zorgen dat ook de islamitische kinderen op de foto konden. Maar, de rechter vind ook dat de eis van de moeder, 10.000 euro, overdreven is. De school en de moeder hebben nu anderhalve week de tijd om samen een oplossing te vinden. Als dat niet lukt, doet de rechter een uitspraak.

Bron: LINDA

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen