Waar ben je naar opzoek?

Laat je je kids wennen aan het vroege opstaan voor school of juist niet?

1 minuut lezen Marian Alons
Laat je je kids wennen aan het vroege opstaan voor school of juist niet?

Heerlijk dat de kinderen kunnen uitslapen in de zomervakantie, maar iets minder leuk is het om het oude ritme weer op te pakken. De vraag is dan: laat je je kind wennen aan het vroege opstaan of werkt de pats-boem methode beter, omdat het vroeg in/uit bed toch geen zin heeft?

Maakt het eigenlijk uit? Sommige ouders hebben er wel een sterke mening over. Zo zou het wreed zijn om te oefenen met de bedtijden en het vroege opstaan. Deze ouders willen graag zo veel en lang mogelijk genieten van hun luie zomer.

Doe wat past bij jouw gezin

Deborah Gilboa is expert op het gebied van de ontwikkeling van de kind. Zij zegt dat het niet uit maakt welke methode je gebruikt. Ouders zullen automatisch kiezen voor datgene dat het beste bij hun kind(eren) past.

Lees ook: 10x Help! Zo kom je die eerste schooldagen door…

Net als zoveel andere aspecten van onze kinderen, zoals persoonlijkheid en gezondheid; er is niet één correcte manier voor het slaapschema.”, aldus Gilboa. Wel adviseert ze om het niet te forceren. Zo zijn er veel kinderen die in de puberteit zitten (of hebben gezeten), die simpel weg niet voor 22.00/23.00 in slaap vallen, hoe vroeg ze er ook de volgende dag uit moeten.

Het advies van Gilboa: “Vraag jezelf af wat je van je kind weet en jullie gezinsgewoontes en -schema’s. Doe wat het beste past in jouw huis.”

Hebben jullie een slaapplan om het ‘oude’ ritme weer op te pakken?

Bron: Today             –            Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Blogs over body en beauty

15 tips voor gebruik van Vaseline

  • 2 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Co-ouderschap

Co-ouderschap wat is dat? + tips

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen