Waar ben je naar opzoek?

Zwangerschapsdiabetes en postnatale depressie hebben een link

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Zwangerschapsdiabetes en postnatale depressie hebben een link

Zwangerschapsdiabetes en postnatale depressie. Twee dingen die ik geen enkele moeder toewens. Uit onderzoek blijkt nu dat ze een verband met elkaar hebben. Vrouwen met zwangerschapsdiabetes hebben namelijk een verhoogde kans op een postnatale depressie. 

Dat blijkt uit onderzoek van de Icahn School of Medicine. Meer dan 700.000 vrouwen werden hiervoor onderzocht, waardoor dit het grootste onderzoek naar het verband tussen zwangerschapsdiabetes en postnatale depressie is tot nu toe. Behalve zwangerschapsdiabetes werden er nog twaalf andere risicofactoren onderzocht voor een postnatale depressie.

Lees ook: Het Monster dat ‘een postnatale depressie’ heet…

Zo blijkt dat vrouwen die voor hun zwangerschap al eens depressief zijn geweest een grotere kans hebben op een postnatale depressie. Zeker als zij tijdens de zwangerschap worden geconfronteerd met pre-zwangerschapsdiabetes of een vroeggeboorte. Bij vrouwen die nooit eerder depressief zijn geweest, bleek de kans te vergroten bij een bevalling op jonge leeftijd, een keizersnee en een vroegtijdige bevalling.

Volgens een van de onderzoekers zou het goed zijn als gynaecologen aan vrouwen vragen of zij eerder depressieklachten hebben gehad. Hierdoor kunnen de risico’s op een postnatale depressie beter in kaart worden gebracht en kan er eerder ingegrepen worden.

Bron: NU.nl

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen