Waar ben je naar opzoek?

Zwanger en naar een festival? Denk nog een keer na!

1 minuut lezen Marian Alons
Zwanger en naar een festival? Denk nog een keer na!

Het is zomer en dus tijd voor festivals. Lekker genieten van muziek, eten, gras tussen je tenen en de zon. Ben je zwanger? Misschien moet je het dan nog even overwegen. Het kan namelijk een groot risico zijn voor je baby!

Check hier de kidsproof zomerfestivals!

Lekker hossen op de muziek; dat hoort er nou eenmaal bij. Het geluid dat uit de speakers knalt is te hard voor de tere oortjes van een ongeboren kind. Dat roken en alcohol drinken niet zo verstandig is tijdens je zwangerschap dat weten we wel. Veel vrouwen weten echter niet dat het geluid van een concert of festival zó hard is, dat het door de buikwand gaat. Het dempt maar 5 decibel!

Harde motor

Volgens Bart Vinck, audioloog aan de Universiteit van Gent is het echt zorgelijk: “Het aantal decibel ligt op een festival al snel op 102, dat betekent dat het kind in de baarmoeder alsnog 97 decibel te horen krijgt.” Dat is alsnog te vergelijken met een harde motor.

Ook de Nationale Hoorstichting bevestigt dat de nog ongeboren kindjes al veel geluid meekrijgen. Bij een zwangerschap van drie maanden is het babytje zo ver ontwikkeld dat het echt geluid meekrijgt.

Lees ook: Steeds meer jonge kinderen hebben blijvende gehoorschade

Zwangere vrouwen kunnen dus beter niet naar festivals, concerten of andere plekken toegaan waar harde muziek of lawaai is. Want ook de bloeddruk van de zwangere vrouw stijgt. Net als haar hartslag en de adrenaline-peil en dat kan ook niet goed zijn voor de baby.

Even ter vergelijking: vrouwen die werk hebben waar het geluid rond de 85 decibel is, worden geadviseerd om te stoppen, omdat het anders te risicovol is.

Let(te) jij op de oortjes van je (ongeboren) baby?

Bron: HLN.be               –                 Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen