Waar ben je naar opzoek?

Zwanger en reizen met het OV? Deze app helpt je aan een zitplek!

1 minuut lezen Marian Alons
Zwanger en reizen met het OV? Deze app helpt je aan een zitplek!

Het kan voor zwangere vrouwen een echte crime zijn om met het openbaar vervoer te reizen. Hutjemutje staan, je evenwicht niet meer houden en niemand die ziet dat je een baby’tje verwacht, omdat ze te druk zijn met hun smartphones. Babee on Board is een app die medereizigers een melding te stuurt met de mededeling dat er een zwangere vrouw een stoel nodig heeft. 

Bedenker Hew Leith kwam op het idee door een eigen ervaring in de metro. Hij zat naast een vrouw van ongeveer 80 jaar. Leith: “Ze stond op voor een hoogzwangere vrouw, terwijl ik gefocust was op m’n smartphone. Het was me echt niet opgevallen dat er een zwangere vrouw stond!” Uiteindelijk stond Leith zijn stoel af aan de oudere vrouw. Leith wilde een oplossing voor dit probleem bedenken. Aan het einde van zijn ritje in de metro had hij de app Baby on Board bedacht.

Babee on Board

Wat doet de app precies? De bedoeling is dat de zwangere vrouw de app download. Wanneer zij bijvoorbeeld een bomvolle trein instapt, drukt ze op het knopje in de app. Iedereen die binnen 5 meter de bluetooth op de mobiel heeft aanstaan ontvangt vervolgens een melding. Medereizigers worden zo alert gemaakt en kunnen plaatsmaken voor de zwangere vrouw. Dit kan ideaal zijn voor een zwangere vrouw die niet durft te vragen om een stoel, omdat het bijvoorbeeld nog niet zichtbaar is.

Het handige aan deze app is dat je niet per se een internetverbinding nodig hebt, aangezien een 3/4G-netwerk in het openbaar vervoer niet altijd goed werkt. De app werkt via een draadloze technologie, die informatie verstuurt en ontvangt via bluetooth 4.0, genaamd: beacon technologie.

Lees ook: Reizende mama’s met kindjes: hoe doe je dat toch?

De app werkt ook de andere kant op. Ben jij een behulpzaam vitaal persoon en wil jij je stoel in een volle metro of bus eventueel wel afstaan aan een zwangere vrouw? Ook dat kun je in de app aangeven. Zo krijgen zwangere vrouwen een melding dat er iemand is die wel wil plaatsmaken.

Helaas is de app niet heel goedkoop (€4,97), maar de opbrengst gaat wel naar het goede doel. Momenteel wordt de app getest in Londen en daarna wordt de app wereldwijd beschikbaar gesteld.

Bron: Mashable

Bron afbeelding: Babee on Board

Reacties
  • Oh die app leek mij fijn toen ik zwanger was. Ik heb regelmatig met mijn hoogzwangere buik moeten staan. Soms stonden mensen samen met mij op een tram te wachten en mij dan heel zelfvoldaan aankijken omdat zij eerder een plekje hadden. Ik heb er echt hele nare ervaringen mee gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen