Waar ben je naar opzoek?

Zwanger? Eet iets minder pepernoten

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Zwanger? Eet iets minder pepernoten

De feestmaand komt er weer aan en daarbij ook al de bijbehorende zoetigheid. Speculaas, pepernoten, chocolade, je hebt er waarschijnlijk al lekker van gesnoept. Als je zwanger bent is het echter verstandig om je een beetje in te houden met speculaas en pepernoten.

In deze producten zit namelijk het kruid kaneel. Op de site van het Voedingscentrum is te lezen dat je van een aantal kruiden beter niet teveel kan innemen. Als je er veel van binnenkrijgt is dat niet goed voor je kind.

Lees ook: Het Kaneelspel. Levensgevaarlijk!

Bij kaneel komt dat door de smaakstof coumarine. Die stof zorgt voor de typische geur en smaak van kaneel. Die stof kan schadelijk zijn voor ongeboren kinderen, voornamelijk in de eerste drie maanden. Vanwege de risico’s geldt in Europa de regel dat producten maar een beperkte hoeveelheid coumarine mag bevatten. Voor producten zoals speculaas is die hoeveelheid vastgesteld op 50 milligram per kilo.

Maar geen paniek als je net een hand pepernoten hebt gegeten of je tanden hebt gezet in een stuk speculaas of appeltaart! De risico’s zijn maar klein en je moet erg veel producten met kaneel hebben gegeten voordat je er teveel van binnenkrijgt. Zoals eigenlijk met alles geldt ook hier: geniet, maar met mate!

Bron: Gezondheid.be

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen