Waar ben je naar opzoek?

10x dit denkt een moeder als ze ziek is

3 minuten lezen denise Denise Meijer
10x dit denkt een moeder als ze ziek is

De regen komt met bakken uit de hemel, de wind waait met een rotgang door de bomen en het is zomaar 15 graden, waar het kwik de volgende dag daalt tot onder het vriespunt.
Het is zoals de echte Nederlandse herfst zich zal laten kennen. Daarnaast is dit weerbarstige weer ook een recept voor de griep, verkoudheden en andere rotbeestjes die je ziek zullen maken. 

Een orgie voor bacillen

Nu zijn onze kinderen dikwijls de Sjaak en worden ziek. Logisch, want een broeierig klaslokaal is een regelrechte broedplaats voor aanwezige bacillen. Maar vergeet andere openbare plekken, zoals de (in de wintermaanden rete-populaire) binnenspeeltuin niet. Waar het zowat een orgie lijkt te zijn voor alle, aanwezige virussen.
En het leukste van dit alles? De kinderen nemen deze ‘ziekten’ gewoon mee naar huis. Alsof het een zwerfkatje is wat een prettig thuis zoekt en weet je? Dat is allemaal goed en wel, tot je er achterkomt dat dit poezelige beestje zichzelf sneller zal voortplanten dan een konijn in de lente en binnen no-time het hele huishouden onder de pannen is.

Horror-scenario

De besmetting zal zich binnen ons gezin verspreiden volgens een bepaald patroon.
Eerst is onze schoolgaande kleuter aan de beurt, daarna mijn man, de baby komt misschien ook nog aan de beurt en dan kom ik. Hebben we heel erg veel pech, dan zijn we tegelijkertijd ziek, maar dat is een scenario waar ik momenteel niet eens aan wil denken.

Hoe dan ook kan ik met veiligheid stellen dat na enkele, gebroken, bovenal: KORTE nachten, kortdurend alleenstaand moederschap (want partner is zo vier keer per jaar stervende) en aardig wat uren aan bezorgde, middernachtelijke Google-sessies. Hakt een griepje er zo aardig in.

En als moeder zijnde kan je het waarschijnlijk niet laten om de volgende dingen te denken als, ook jij, gebukt gaat onder het griepseizoen.

1. Wie is de verantwoordelijke?
We weten echt wel dat deze niet te vinden is, maar toch kunnen we het niet laten om deze (in gedachten) op te sporen en… in het gezicht te niezen. Dat zal ‘m leren. Ha!

2. Mijn man is een verschrikkelijke aansteller!
En als er iets is wat een grieperige moeder moordneigingen zal bezorgen, dan is het de mannengriep. Gevolg? Ze stuurt de kermende vent naar zijn bed.
Shit… eigenlijk zijn ze dus best slim. Die mannen.

3. Ik ga dood!
Maar daar hebben we, tijdens een griepepidemie, geen tijd voor. De spuugemmertjes moeten worden uitgesopt, iemand moet de zetpillen inbrengen en de onderkotste lakens uitwassen. Nu mogen jullie driemaal raden wie deze persoon zal zijn… Hoe oneerlijk!

4. Ik wil mijn mama…
Maar onze eigen moeder is zo slim om het met bacillen overgenomen huishouden te vermijden als de pest. Dat is de jarenlange ervaring die ze heeft met virusbombardementen, denk ik.

5. Het is mijn man zijn schuld!
“Heb je wel je handen gewassen toen je op je werk naar het toilet bent gegaan?”
“Waarom moest je hoesten met je hand maar half voor je mond?”
“Waarom schrob jij de wc nooit nadat de kinderen buikgriep hebben gehad?”

Het maakt eigenlijk niet uit wat hij wel of niet heeft gedaan.
Het. Is. Gewoon. Allemaal. Zijn. Schuld!

Lees ook: Moeders ervaren meer stress dan vaders 

6. Stoppen ze nou nooit met kotsen?
Dit is eerder een roep om hulp, want nadat je voor de vierde keer het beddengoed hebt moeten verschonen binnen het tijdsbestek van een uur. Zit je hoogstwaarschijnlijk zonder schone exemplaren. Je kan je kind niet onder een onbedekt dekbed en op een onbeschermd matras laten slapen (want stel je voor). Een vuilniszak om het matras binden is ook weer zoiets, maar no-way dat je je projectiel spugende kind bij jou in bed gaat nemen. Dus wat doe je dan? Ik heb om eerlijk te zijn geen idee. Dus alle tips zijn welkom…

7. Waarom stop ik niet met kotsen?
Alhoewel: ik raak nu wel wat van die overtollige kilo’s kwijt. Positief blijven denken mama!

Lees ook: Help… Mama heeft de griep. 

8. *Googelt* Na hoeveel paracetamol is er sprake van een overdosis?
Je bent namelijk al een aardig tijdje de tel kwijt als het gaat om hoeveel je van deze vriendjes hebt ‘gepopt’ de afgelopen paar uurtjes.

9. Ik wil appelsap en een beschuitje
Maar raad eens? Dat mag je toch echt zelf gaan halen en klaarmaken. Dus je doet het met een glaasje water en droog brood.

10. *Kind vraagt om een boterham met chocopasta* Someone shoot me now! 
Om vervolgens al kokhalzend een lekker bruin bammetje met Nutella klaar te maken. Eet smakelijk!

Oja en beterschap, natuurlijk!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen