Waar ben je naar opzoek?

Zoon wil een pop voor Sinterklaas. Wat vind ik daarvan?

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Zoon wil een pop voor Sinterklaas. Wat vind ik daarvan?

Afgelopen week heb ik met mijn zoon zijn verlanglijstje voor Sinterklaas gemaakt.
Gewapend met het grote speelgoedboek en een stift, gingen we samen op zoek naar de leukste cadeautjes die de goedheiligman (eventueel) zou kunnen geven.  Een van de items op zijn verlanglijstje? Een pop! 

Geen verrassing

Het cadeautjes uitzoeken is voor hem een geweldig moment, want hoe vaak komt het precies voor dat al zijn speelgoedwensen tot vervulling (kunnen) komen? Voor mij was het misschien nog leuker, want dit was voor het eerst sinds vijf jaar dat hij zijn eventuele wensen aan mij door wilde geven. Ik kreeg eindelijk een beeld van wat hij graag wilt en waar hij echt graag mee speelt. En eigenlijk was het gros van zijn keuzes geen verrassing.
Hij wilde onder andere een scheetzak, een telescoop, een puzzel, een Wii U-spelletje enzovoorts.

Ook een baby

Maar toen kwamen we ‘toe’ aan het meisjes-gedeelte van het grote speelgoedboek.
Ik had aanvankelijk verwacht (voor de jongens jongen die hij is) dat hij heel hard “ieuw” zou roepen en de bladzijdes om zou slaan alsof hij nog nooit zoiets vies heeft mogen aanschouwen. Maar in plaats daarvan hield hij halt bij de poppen.

Ik wil ook een baby,” zei hij enthousiast.

Ik keek naar de diverse lachende Baby Borns en bedacht mezelf dat dit me niet eens zo verraste. Tenslotte heeft hij een babyzusje van zes maanden oud. Een zusje waar hij zo onwijs gek op is.
Hij duwt met alle liefde de kinderwagen als we buiten aan het wandelen zijn. Hij maakt haar aan het lachen, wanneer ze huilt. Oké, luiers verschonen vindt hij dan weer vies, maar hij wil daarentegen dolgraag ‘papa’ worden als hij later groot is. Iets wat hij al zegt sinds hij twee jaar oud is en ik vind het geweldig!

Lees ook: Een pop voor mijn zoontje. Waarom heb ik daar moeite mee? 

Dolle Mina

Begrijp me niet verkeerd; ik ben absoluut geen ‘gender neutrale-moeder’, of een echte, doorgewinterde feministe die haar lichaamshaar laat groeien en koste wat het kost ‘one of the guys’ wilt zijn. Integendeel.
Ik ben een meisje-meisje. Mijn dochter (die van zes maanden) heeft 50 shades of pink in haar kledingkastje hangen en ik ga wat haar betreft echt los qua tierelantijntjes en andere frutsels. Heerlijk!

Maar ondanks dat ik geen Dolle Mina op mijn voorhoofd heb staan ben wel van mening dat kinderen de vrijheid moeten hebben om zichzelf te kunnen zijn. Is mijn zoon een vaderlijk type, een type wat graag wilt zorgen voor een pop? Dan mag hij van mij zorgen voor zijn pop! Of ‘zijn ‘baby’. Zoals hij het zelf ziet.
Hij mag hem van mij mee naar buiten nemen, mee naar school.
Joh. Als hij theekransjes wilt organiseren voor ‘zijn baby’. Zelfs dan doe ik met alle liefde mee.

Lees ook: Wat je denkt tijdens een wandeling met de kinderen

Bang voor pesten

Tenslotte kan de wereld niet genoeg aan echte, toegewijde vaders gebruiken. Als dat betekent dat mijn kind daarmee moet oefenen met een Baby Born.
Dan heb ik daar vrede mee. Of sterker nog; ik juich het toe.
Zeker als hij later, wanneer hij groot is, niets liever dan papa wilt worden.

Ben je niet bang dat hij ermee gepest gaat worden?” Vroeg iemand aan me.

Natuurlijk! Net zoals ik bang ben dat hij ooit gepest zal worden om zijn rode haren, of om het feit dat hij nog altijd logopedie nodig heeft omdat hij gebroken praat. Kinderen zullen altijd wel iets vinden om iemand te kunnen plagen.

Desondanks maak ik hem dadelijk gelukkig met zijn eigen baby. En wat een ander daar van denkt kan mij niets schelen en ik kan alleen maar hopen dat hij daar zelf ook zo over zal denken en (net zoals ik altijd doe) vol trots met zijn ‘kind’ de straat op zal gaan.

Bron beeld:
Huffingtonpost – Lees ook: Why One Dad encourages his son to play with Dolls

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • MamaTal zei

  Onze zoon van 5 heeft van zijn verjaardagscentjes een jongens babyborn gekocht! Hij was zeer verontwaardigd dat er geen jongenskleertjes te koop waren in deze winkel, no way, zijn jongensbaby kreeg geen roze kleertjes aan hoor!!! Hoe kwam ik bij dat idee? Dus in de dozen gezocht en inmiddels draagt baby zijn babykleertjes! Iets te groot, maar hij is zo trots en lief voor baby!

 • Petra zei

  Mijn zoon heeft ook heel veel gespeeld met poppen. Nu wat minder, omdat hij ondertussen 8 is en beetje stoerder wordt. Maar zijn poppen mogen toch nog niet weg hoor. Komen er meisjes op bezoek dan haalt hij ze uit om te spelen, als er jongens komen dan haalt hij ze soms uit (hangt van de jongen af). Toen hij nog in het kleuter zat, was de poppenhoek in school zijn favoriete hoekje. Laat je kind gewoon spelen. Papa’s wandelen toch ook met hun baby in de buggy, dus waarom zou een jongen dit niet met een pop mogen doen.

 • Janny zei

  Mijn kleinzoon van 2 heeft voor zij verjaardag een jongetjes baby bron gekregen hij is het gek mee zeg geen pop dan word hij boos is baby zegt hij dan.

 • Kirsten zei

  Ik vind jouw reactie hierop echt de goede.. Het maakt inderdaad niet uit of het nu jongens- of meisjesspeelgoed is, maar ik denk dat veel ouders de reactie zouden hebben om toch even aan te geven dat dit specifiek item eigenlijk bedoeld is voor het andere geslacht..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 4 weken geleden
 • 7 minuten lezen