Waar ben je naar opzoek?

Alles samen doen… Dit wil ik niet loslaten!

1 minuut lezen Esmee
Alles samen doen… Dit wil ik niet loslaten!

Het is zomervakantie… De kinderen hebben al ruim vier weken vrij, we zijn al wezen kamperen in Drenthe en genieten deze laatste twee weken thuis. Om me heen hoor ik al de kreten “Blij als school weer begint!” of “Ze zijn niet meer te houden met dit weer!” Eerlijk is eerlijk.. toen de jongste nooit doorsliep, was ik ook blij als hij weer naar het kinderdagverblijf mocht. Dit jaar heb ik dat totaal niet!

Genieten van de schoolvakantie

Iedere dag een cadeautje

Iedere dag beleef ik als een cadeautje. Het maakt dan ook niet uit wat we doen. Wandelen, fietsen, spelletjes doen, knutselen, maar juist ook gewoon samen op de bank een filmpje kijken, herinneringen van vroeger bekijken of kletsen. We plannen niets, doen waar we zin in hebben en letten niet op de tijd. In de avond als de kinderen nog even buiten spelen of op hun kamer samen iets doen, zet ik bij de koffie ook voor de kinderen thee neer met iets lekkers. Dit vinden ze heel speciaal… normaal liggen ze dan al op bed.

Lees ook: De zomervakantie… Zes weken is te lang!

zomervakantie   zomervakantie   zomervakantie

Zen zomervakantie

We zijn allemaal gewoon helemaal zen! Het is wel uit te leggen, zoals jullie ouders allemaal snappen… Er is geen tijdsdruk om naar school, werk, sporten of naar bed te gaan. Niets hoeft te worden klaar gelegd voor de volgende dag, want dan zijn we weer niets verplicht. Wij, als ouders, zijn ontspannen, dus onze kinderen voelen dat ook en zijn ook heel relaxed. We knuffelen veel en de kinderen zoeken ons meer op. Ik geniet hier echt van!

Lees ook: De emotionele fases van de schoolvakantie

zomervakantie

Nooit meer werken… mijn eigen utopia

Ik wil dit gevoel vasthouden! Het is onrealistisch, want er moet ook geld verdiend worden. Toch is dit een droom… zelf de rust hebben alles te regelen thuis, alles met de kinderen te kunnen doen wat ik wil en dan het aller belangrijkste: Thuis zijn als de kinderen binnenkort weer uit school komen.

Wie herkent dit gevoel? praat mee op Facebook!

Reacties
  • Linda zei

    Je kan zo veel leuke dingen doen in Drenthe en het is een heerlijke omgeving om tot rust te komen!! Leuk om te lezen dat de vakantie zo “zen” was 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen