Waar ben je naar opzoek?

Zo wordt de familievakantie fantastisch

2 minuten lezen denise Denise Meijer

Afgelopen week gaf ik jullie al tips voor een onbezorgde familievakantie ter voorbereiding op ons tripje richting camping Le Chêne Gris in Frankrijk. En ik kan niet anders zeggen dan dat we het onwijs naar onze zin hebben gehad. Met name onze (bijna) 4-jarige spruit die op vakantie gaan ongeveer één van de leukste dingen vindt om te doen met mama en papa.

familievakantie frankrijk

Als de camping dan ook nog eens onwijs leuk blijkt te zijn, dan heb je eigenlijk al twee van de hoofdingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Een uitje waar je op zeker naar terug zal verlangen op regenachtige dagen zoals we die in Nederland kennen.

Maar: we gaan natuurlijk niet op reis zonder een logisch vervolg. Want ik weet dat je alles netjes hebt ingepakt, voorbereid bent op onverwachte situaties en meer dan klaar bent om vakantie te vieren… Ben je ook klaar om de standaard familievakantie om te toveren tot een geweldige vakantie voor iedereen? Lees vooral dan de onderstaande tips.

 

Laat het los, laat het gaan…

In ons geval bleek onze zoon last te hebben van een zwemmersoortje op de dag van vertrek. Dus in plaats van dat we op een zonnige zaterdag al in Frankrijk mochten vertoeven, zaten wij gewoon thuis bij de huisartsenpost. ‘Let it go’ wordt het mantra van deze vakantie. Je kunt de gehele vakantie zo goed mogelijk plannen, maar je zult altijd zien dat er iets is wat even niet gaat zoals gepland. In ons geval was een belletje naar de receptie voldoende en was er begrip voor de situatie en konden we vanaf maandag alsnog genieten van ons (mid)weekje weg in een gezellige stacaravan met uitzicht op het zwembad. Hoe bedoel je, zomers!?

familievakantie frankrijk zwemmen camping

familievakantie frankrijk

Blije kinderen, zijn blije ouders

Als de kinderen blij zijn, zijn de ouders dat ook. Thuis, en op vakantie. Vanzelfsprekend is jouw kind al in de zevende hemel, omdat jullie eropuit gaan. Maar mens-erger-je-nieten aan de keukentafel? Daar kom je deze week niet mee weg. Mens-erger-je-nieten op het terras, terwijl je kind geniet van een plons in een veilig, kindvriendelijk zwembad waar je ook nog eens meer dan genoeg overzicht hebt over wat er gebeurd? Dat is plezier voor iedereen!

Zoek uit waar je de boodschappen kan halen

Nu hadden wij het geluk dat camping Le Chêne Gris een campingwinkeltje heeft voor de essentials en – niet onbelangrijk – vers gebakken croissantjes en stokbrood voor bij het ontbijt (en lunch, en avondeten). Maar voor de overige boodschappen was er ook een Lidl te vinden in de omgeving. Score!

Wat is er in de omgeving te beleven?

Leuke dingen doen en uitstapjes maken is ook erg leuk tijdens de vakantie, daar kun je best even over informeren bij de receptie. Je bent namelijk niet verplicht om de gehele vakantie door te brengen aan het zwembad of in de caravan en er is vast meer dan genoeg informatie te vinden bij de receptie over eventuele recreatiemogelijkheden.

familievakantie frankrijk - disneyland parijs

Wij hadden geluk, want we zaten op nog geen 20 minuten afstand van Disneyland Parijs en slechts één trein van hartje Parijs verwijderd. Na zo’n drukke dag kun je weer heerlijk bijkomen op de veranda van de stacaravan met de barbecue aan en een wijntje in de hand, uiteraard. Iets wat zelfs bij een -eenmalige- pittige regenbui nog niet in het water kon vallen!

eiffeltoren parijs - familievakantie

Maak heel veel, leuke foto’s!

En onthoudt: de spontane plaatjes zijn vaak de leukste. Kijk maar eens goed naar de foto hieronder.

disneyland parijs - familiefoto familievakantie

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen