Waar ben je naar opzoek?

Zo kan het ook: moeder prijst haar ex omdat hij geweldige vader is

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Zo kan het ook: moeder prijst haar ex omdat hij geweldige vader is

Je hoort maar al te vaak over vechtscheidingen, ouders die ruziën over de voogdij of elkaar niet meer uit kunnen staan. Maar dat dat ook anders kan, bewijst Jessica Singleton. In een post op Facebook is ze vol lof over haar ex, die een geweldige vader is voor hun kind.

Dit is mijn ex

Zo begint haar post. Maar in plaats van de tirade die je misschien zou verwachten van iemand die over haar ex praat, noemt ze alle dingen op waar ze hem dankbaar voor is. “Deze man hier is meer waard dan goud,” gaat ze verder. “Als mijn zoon nieuwe kleren nodig heeft, kan ik hem gewoon bellen. Dit is de man die een hoop kinderfilms koopt via Vudu (een soort Netflix) zodat ik ze ook met mijn zoon kan kijken in mijn eigen huis. De man die voor 45 dollar aan luiers voor m’n deur zet, zodat ik ze zelf niet hoef te halen.”

Lees ook: Wijze les van een 6-jarige aan gescheiden ouders

Maar ze is niet alleen blij met haar ex vanwege zijn geld en de dingen die hij koopt. Hij is ook de man die vaker komt opdraven dan hij hoeft te doen, “omdat ik nog te veel te doen heb of gewoon even een dutje moet doen. Dit is de man die naar me luistert als ik gestresst ben. Dit is een man die zijn zoon eraan herinnert ook mama’s vriendje te noemen als hij de lijst met favoriete personen opnoemt.” 

En zo gaat de lijst nog wel even door. Over hoe hij meteen komt als Jessica zich buitengesloten heeft. Of hoe hij ook nog op de kinderen van haar zus past, zodat hun zoon met zijn neefjes en nichtjes kan zijn. Het is de beschrijving van een vader die je elk kind wel toewenst.

Het ging niet vanzelf

Maar zoals bij elke break-up geeft ook Jessica toe dat het niet altijd zo makkelijk ging. In het begin konden ze niet bij elkaar zijn zonder ruzie te krijgen. Maar ze maakten een keuze: ze zouden vriendelijke naar elkaar blijven, voor hun zoon. Jessica geeft toe dat ze zelf de meest eigenwijze persoon is die ze kent, maar dat vergeven makkelijk was vanwege hun zoon. En daarom heeft ze de kans om haar zoon elke dag te zien.

Lees ook: Scheiden? Voor papa net zo zwaar als voor mama!

Ze roept in haar post ook andere mensen op om hun voorbeeld te volgen. “Stop met het verzinnen van excuses en kom samen voor je kinderen.”

Dankbaar

Ze sluit haar post af met de woorden: “Voor het geval ik het niet vaak heb gezegd de laatste tijd: ik ben je dankbaar. Vooral omdat je zo gemotiveerd bent en hoe je een geweldige rolmodel bent voor onze zoon, ondanks het voorbeeld dat je zelf ooit had. Ik houd van de hoeveelheid liefde die mijn zoon altijd van je zal krijgen.”

Dit lijkt me een mooi voorbeeld van: Zo kan het ook. En natuurlijk zijn er waarschijnlijk veel meer van dit soort voorbeelden te vinden, van mensen die ondanks dat ze uit elkaar zijn, nog prima met elkaar om kunnen gaan. Maar je hoort toch vaker het tegenovergestelde, dus is het prettig om ook weer eens zo’n verhaal te horen!

Bron: TODAY

Bron hoofdbeeld: Pixabay

Reacties
  • Geri zei

    Yep, ook hier zo’n verhaal hoor! Wij zijn een modern samengesteld gezin, wat betekent dat mijn bonusdochter een papa, een mama, een bonus papa, een bonus mama en een broertje heeft. Wij vieren samen de verjaardagen, kerst, kinderfeestjes, lopen samen mee in de carnavalsoptocht, komen bij elkaar op een feestje, overleggen met een stuk appeltaart, vangen de kids op wanneer het volgens “schema” even anders handiger uitkomt en natuurlijk sluiten onze vrienden en familie hierbij aan omdat we dit al jaren zo doen. Super fijn voor mijn bonusdochter en dat is het uitgangspunt al jaren, maar ook gezellig voor ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen