Waar ben je naar opzoek?

Zo krijg je een zoon (tips van een expert)

3 minuten lezen Marian Alons
Zo krijg je een zoon (tips van een expert)

Eerder schreef ik al over de bakerpraatjes zoals de Shettles methode, de vorm van je buik, pH- waarde en de Chinese geslachtskalender. Ik sloot af met het nieuws dat als jij al twee of meer kinderen hebt van hetzelfde geslacht, je bij een volgende zwangerschap meer kans hebt op een kind van hetzelfde geslacht. Hoe kan dit? En als jij na twee zoons nu heel graag een dochter wilde? Of juist verlangt naar een zoon!

Lees ook: Do’s & don’ts om het geslacht van je baby te beïnvloeden

Hier zal ik een tipje van de sluier oplichten.

Verhoog je vruchtbaarheid en conditie. Ja echt, je vruchtbaarheid heeft alles te maken met het geslacht van jullie kindje. Niet alleen van jou, maar ook die van je man. PCOS is hierbij een uitzondering, dit verlaagt de vruchtbaarheid, maar vanwege het verhoogde testosteron neigt je lichaam juist meer naar zoons. Dit is ook het geval met IVF, waarbij statistisch gezen meer jongens uit voort komen. Een paar simpele stappen om de vruchtbaarheid te verhogen, in het voordeel van een zoon, zijn:

Warme baden vermijden

Wanneer je graag een kindje wil, wordt vaak geadviseerd om warme baden te vermijden. Dit om je vruchtbaarheid te verhogen. Natuurlijk moet je nu niet direct onder een koude douche springen, dat is ook weer niet goed. Neem gewoon een lauwwarme douche of bad en doe wat je normaal ook doet. Tenzij je je vagina wast met zeep, dan moet je daar nu mee stoppen. Niet alleen is dit een recept voor vaginale schimmels, het maakt je lichaam niet gereed voor een zoon. Dit omdat het de vruchtbaarheid verlaagt.

Lees ook: Tips van een expert om een meisje te krijgen

Laat je partner losse broeken en onderbroeken dragen

Ook hier wordt vaak geadviseerd om voor de vruchtbaarheid en het verhogen daarvan, de man losse en ademende broeken te laten dragen. Je voelt ‘m al aankomen natuurlijk! Ga de boel zeker niet afknellen, dat is nergens voor nodig en hij zal het je niet in dank afnemen. Laat de boel lekker luchtig hangen en zorg ervoor dat de temperatuur van de balzak lager is dan zijn lichaams temperatuur. De balzak voelt niet voor niets kouder aan, dit is het beste voor de zaadcellen.

Racefiets fanaat?

Afgezien het feit dat er weinig sexy is aan een man in fietsbroekje dat menig mens van de weg afrijdt, is het ook nog eens niet goed voor zijn zwemmers. Door de wrijving ontstaat er druk en warmte. Dat moet je niet willen voor een zoon. Fietsende mannen krijgen vaker dochters. Door de wrijving en warmte van het fietszadel op zijn edele delen, gaat zijn vruchtbaarheid juist ietsje omlaag.

Maar ik rook niet!

Nee, roken is echt een no-go wanneer jullie graag een zoon willen. Je kunt het nog zo perfect doen, maar als je rookt, doe je alles teniet. Ja, er zijn rokers die zoons krijgen, maar ze zijn simpelweg in de minderheid. En als je toch al ingesteld staat op een dochter, laat de peuken dan liggen. Niet alleen heel slecht voor je gezondheid, maar ook voor jullie vruchtbaarheid.

Lees ook: Hé rokende papa, dit doet roken met je baby!

De Gender Balance methode

Bovenstaande tips zijn afkomstig van de Gender Balance methode. Let op: ze lichten enkel een tipje van de sluier op! Dit is geenszins voldoende om echt kans te maken op een zoon! De methode bestaat vooral uit een dieet, beweging, bepaalde vitamines, timing van de conceptie (en hierbij nadrukkelijk geen Shettles) en vele andere facetten die van groot belang zijn bij het bepalen van het geslacht. Het is geen toeval dat jij meerdere zoons (of dochters hebt). Jij hebt een leefstijl die in het voordeel is van zoons of dochters. Ik schreef er een blog over.

En het goede nieuws is, is dat jij op elk moment kan besluiten om je levensstijl om te gooien. Soms onbewust, maar bij Gender Balance doen we dit bewust. Omdat jij, om welke reden dan ook, verlangt naar een kindje van een specifiek geslacht. No shame in that! Sterker nog, ik begrijp je gevoel en verlangen maar al te goed. Dat neemt niets weg van de liefde die wij voor onze andere kinderen voelen. Het is een stukje compleetheid, het willen ervaren van beiden geslachten. En dat is oké.

Leonie van Noort is getrouwd en moeder van 3, een meisje in haar hart en twee jongens in haar armen. In 2016 richtte zij Gender Balance op, om andere koppels te begeleiden naar het verwekken van een zoon of een dochter. Kijk op GenderBalance.nl voor meer informatie.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen